Robbanás történt péntek hajnalban a budapesti XI. kerületben található Kruspér utca egyik társasházában. Két lakás teljes terjedelmében égett, a tűzben egy idős nő holttestére bukkantak a tűzoltók. Két másik ember is megsérült, az épületet ötven embernek kellett elhagynia – közölte az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Hajnali negyed ötkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy négyszintes társasházban robbanás történt. Hat járművel húsz tűzoltó vonult a helyszínre. A Kruspér utcai társasház egyik harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában volt robbanás, amely kidöntött egy falat, így az ott keletkezett tűz átterjedt a mellette lévő lakásra is.

A tűzoltók a romok átkutatása közben az egyik lakásban egy mozgásában korlátozott nő holttestét találták meg. A tűzben két másik ember is megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Az oltás idejére ötven embernek kellett elhagynia a társasházat, számukra a katasztrófavédelem a Budapesti Közlekedési Központtól melegedőbuszt kért a helyszínre. Az épületet az áramszolgáltató, a két lakást a gázszolgáltató leválasztotta a hálózatról. A társasházat statikus fogja megvizsgálni, hogy lakható maradt-e. A tűz keletkezési körülményeinek kivizsgálása érdekében tűzvizsgálat indult.

Kép: Katasztrófavédelem