Ahogyan az RTL azt már reklámozza, idén újra indítják nagy sikerű műsorukat, az X-Faktort. A mentorok személyéről azonban eddig nem sok szó esett. A tegnapi Fókuszban azonban lerántották a leplet a titokról, vagy legalábbis annak egy részéről.

Azt ugyanis közölték, hogy az előző évad mentorai közül összesen egy, konkrétan Gáspár Laci marad a mentori székben. Lacinak ez már a hetedik évadja lesz mentorként, nyernie azonban csak egyszer sikerült, a hetedik évadban Rico és Klaudia párosával ő volt az első, aki a „csapatok” kategóriával tudott nyerni Magyarországon.

Bár Byealex már a legutóbbi évad végén jelezte, hogy nem folytatja az X-Faktorban, ezzel az is eldőlt, hogy az utolsó évad maradék két mentora, Puskás-Dallos Peti és Herceg Erika, sem lesz ott a tizenkettedig szériában.

Az még nem derült ki, hogy kik fognak még bekerülni. Mivel a tavalyi év végén az RTL átigazolta a TV2-től Majkát és Pápai Jocit, nem lenne meglepetés, ha valamelyikük – vagy akár mindkettő – szerepet kapna a műsorban, de nem zárható ki, hogy a tavalyi Voice mesterei közül – Miklósa Erika, Manuel, Curtis és Trokán Nóra – is bekerül valaki.