Nem árt elővigyázatosnak lenni, amikor az ember netes hirdetésekkel találkozik, hiszen számos csaló igyekszik megrövidíteni a gyanútlan vásárlókat. Pont így tesz valaki, vagy valakik jelenleg is, méghozzá Tüke Kártyát, ingyenes utazást és ajándékot ígérve – írja a Pécsma.

A Facebookon a dallamos nevű „Éves ajándék tömegközlekedési bérletek” oldal ajánl kihagyhatatlannak tűnő lehetőséget a nem eléggé szemfüles felhasználóknak. A hirdetésük szerint, aki online kifizeti a Tüke Kártya árát, az féléves ingyenes tömegközlekedést, és még egy választható ajándékot is kap. A netes vásárlás után ehhez csak be kell sétálni valamelyik Tüke Kártya ügyfélszolgálati irodába. A probléma itt indul, hiszen a fent nevezett Facebook-oldalnak természetesen semmi köze nincs a Tüke Kártya programhoz. Nem értékesíthetik a plasztik kártyát, és azzal kapcsolatban semmilyen üzleti ajánlatot nem tehetnek – ehhez kizárólag a programot koordináló Pécsi Kommunikációs Központnak van joga.

Az átverés pedig akkor derül ki a gyanútlan vásárlók számára, amikor a csaló oldalnak online kifizetett összeg után a Tüke irodában szeretnék megkapni kártyájukat és ajándékukat – sajnos a mai napon már többen is így érkeztek az ügyfélszolgálatokra.

Figyeljünk tehát oda nagyon! A Tüke Kártyát egyébként valóban meg lehet vásárolni online, de csakis a pecsitukekartya.hu oldalon. Ha egy netes hirdetés ezt ígéri, de az nem a hivatalos weblapra irányítja az embert, fizetés helyett inkább célszerű azonnal bezárni a kamuoldalt – és ízlés szerint akár feljelentést is tenni.

Hogy ilyen kamuoldalakat mikről lehet felismerni, arról mi is írtunk korábban.