Pécsen csütörtökön, este tíz órakor mentő és rendőrautó szirénája rázta fel a csendet a pécsi Budai vámnál, ahol gyalogos gázoláshoz érkeztek az intézkedő hatóságot.

A bama.hu az esettel kapcsolatban megkereste a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, és kérdésükre azt a tájékoztatást kapták, hogy csütörtök este a Budai vámnál történt egy gyalogos gázolás, amelynek során egy nő kilépett a buszöbölből az úttestre a nem kijelölt gyalogátkelőhelyen, ennek következtében egy arra haladó személygépkocsi elsodorta.

A bama.hu azt is közölte írásában, hogy információjuk szerint a gyalogos a kórházba szállítást követően az életét vesztette. 

Sajnos a gyalogos gázolás után is történt egy újabb baleset, mégpedig a 6-os út 208 km szelvényében a Tortyogónál, ahol egy nyerges vontató bal hátsó kereke kiszakadt a helyéről és a vele szembe közlekedő személyautónak csapódott. A balesetben szerencsére nem sérült meg senki.

Az elmúlt 24 óra sem telt el események nélkül a Baranya vármegyei tűzoltók tájékoztatása szerint. 

Felborult egy autó, miután egy másikkal ütközött össze Gödrén

Két személyautó ütközött össze tegnap kora este Gödrén, a Dózsa utcában. Az ütközés következtében az egyik autó az árokban, fejtetőre borulva állt meg. A műszaki mentést a sásdi hivatásos tűzoltók végezték el, a helyszín biztosítása mellett az egyik autót áramtalanították. A beavatkozás teljes útlezárás mellett zajlott. A balesetben egy ember könnyebben sérült, a mentősök a helyszínen ellátták.

Kerék ütközött egy autónak a 6-oson

Menet közben kiesett egy teherautó kereke és eltalált egy arra közlekedő személyautót tegnap kora este a 6-os úton, Kővágótöttösnél. Az autóban ketten utaztak, nem sérültek meg a balesetben. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett áramtalanították a járművet, illetve a rendőrség kiérkezéséig a forgalmat irányították. Az útszakaszon félpályán haladhatott a forgalom.

Háztűzzel indult a péntek

Egyszintes, hatlakásos sorház szélső lakásában keletkezett tűz péntek éjszaka Pécsett, a Csaba utcában. A város hivatásos tűzoltóit éjjel egy órakor riasztották, amikor kiérkeztek, az érintett lakás feletti tetőszerkezet már teljes terjedelmében égett. Az egység a tüzet két oldalról, négy sugárral eloltotta, a tűz továbbterjedését a tetőt megbontva megakadályozta. A tűz a sorház többi lakásában nem okozott kárt, azonban az áramhálózat megsérült. A szolgáltató leválasztotta az épületet a hálózatról. Az égő, lakatlan lakásban senki sem tartózkodott, a közvetlen szomszédban élők az éjszakára rokonokhoz mentek. A többi lakó az otthonában maradt. Személyi sérülés nem történt.

Forrás: bama.hu, baranya.katasztrofavedelem.hu

Fotó forrása: baranya.katasztrofavedelem.hu