Egy, még március elején leközölt cikk miatt egyenesen a Karmelitából érkezett utasítás arra vonatkozóan, hogy töröljék a kormányközeli lapok a Great Wall Motors kínai autógyártó pécsi beruházásának bejelentéséről szóló hírt. – írja a VSquare hírlevele.

Jelenleg ugyan még folynak a gyárépítésről szóló tárgyalások, de a kormány nem akarta, hogy az erről szóló idő előtti híradások befolyásolják a megbeszélések, egyeztetések kimenetelét.

2024. március 13-án írta meg az Mfor.hu, hogy a kínai Great Wall Motors tervez autógyárat építeni a Pécs melletti Bicsérden. Aról, hogy a területen egy nagyobb gyár építését készítik elő, már korábban is lehetett olvasni a baranyai lapokban is, a beruházó nevét azonban egy „megbízható forrásra” hivatkozva az Mfor.hu közölte le elsőként.

A nagyszabású beruházás hírét akkor a Fidesz-közeli Pécs Aktuál, a Siklósi hírek és a Téma Baranya is átvette, később aztán az erről szóló cikket az Mfor.hu, és az őket szemléző portálok is viszonylag rövid időn belül, indoklás nélkül törölték is – írta meg még márciusban a Mecseki Müzli hírlevél.

A VSquare most egy kormányzati kapcsolatokkal rendelkező forrása állítja, hogy a Fidesz-közeli portálokhoz a Miniszterelnöki Kabinetirodából, vagyis Rogán Antal hivatalából érkezett az utasítás, hogy töröljék cikkeiket. A hírlevél szerint ugyanis a kormány még mindig tárgyal Great Wall Motorral a beruházásról, és nem akarták, hogy a beruházás bejelentéséről szóló hírek negatívan befolyásolják a kínai befektetők szándékait. – írja mai cikkében a telex.hu

A Baranya vármegyébe tervezett beruházásról a bahir.hu is beszámolt még 2024. 02.19-én leközölt írásában.