2024. június 9-én, helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választása lesz Magyarországon. Az országos és a helyi médiában már naponta találkozhatunk az EP-jelöltek, a polgármesterjelöltek, képviselőjelöltek bemutatkozásával.

Kozármislenyben is kezdenek a város nyilvánossága elé lépni a polgármesterjelöltek. Jelenleg három polgármesterjelölt nyilatkozott úgy, hogy indul a június 9-i megmérettetésen a baranyai város polgármesterének megtisztelő pozíciójáért.

Dr. Biró Károly, Kozármisleny jelenlegi polgármestere ismét indul polgármesterjelöltként a júniusi választáson. Biró Károly 2014 óta, vagyis 10 éve látja el a polgármesteri teendőket a baranyai kisvárosban.

„20 év kozármislenyi közéleti munka van mögöttem. Az első tíz évben jegyzőként, majd polgármesterként dolgoztam. Rendkívül büszke vagyok a folyamatos fejlődésre, amelynek köszönhetően kialakult, hogy jó Kozármislenyben élni, és egyre több család szeretne kozármislenyi lenni. Ezt az irányt szeretném továbbra is megtartani független jelöltként egy olyan, pártokat elutasító településen, ahol a kultúra, a hagyományőrzés, a közösség építés, és a zöld fejlesztés előnyt élvez. Célom, hogy a jól felépített, értékes ingatlanokkal rendelkező, kulturált városunkat ezen az úton továbbvigyem.” – nyilatkozta megkeresésemre Biró Károly, Kozármisleny polgármestere.

Pohl Marietta független polgármesterjelöltjeként a napokban elindította közösségi oldalát, ahol folyamatosan megosztja terveit, elképzeléseit a településsel kapcsolatban, és ezzel egy időben a kozármislenyi postaládákban is megjelent a bemutatkozó anyaga. Pohl Marietta„ Kozármisleny összetart” szlogennel indította a választásokkal kapcsolatos gondolatait.

„Polgármesterjelöltként, a csapatunkban igazán hiteles önkormányzati képviselőjelöltekkel együtt méretem meg magam. A jelmondatunk az egyik legfontosabb célunkra utal: arra, hogy nyugalmat, bizalmat és egységet teremtsünk az itt élők között. Ehhez kell a városban mindannyiunknak összetartanunk. Mi olyan új vezetést garantálunk, amelynek tagjai csakis a település érdekeit tartják szem előtt, és szabályszerű, átlátható működéssel, átgondolt fejlesztésekkel a jó hírét keltik Kozármislenynek. A rövidesen közzéteendő programunkban egyebek mellett középiskola, újabb nagyáruház, valamint szakrendeléseket felvonultató egészségház megvalósítása is szerepel. Sok és jelentős feladat, de elköteleztük magunkat, hogy Kozármislenyt újra fejlődő és sikeres várossá tesszük, amelyre valamennyi lakosa büszke lehet. Az együttműködés és a másokkal való együtt gondolkodás áll hozzám közel. Úgy érzem, hogy a tanulmányaim, az önkormányzati és a versenypiaci gyakorlatom, és az ott kialakult kapcsolatrendszerem biztosította háttér segít majd a közös céljaink megvalósításában” –  fogalmazott Pohl Marietta.

Dr. Farkas Róbert, aki jelenleg a város önkormányzatának egyik képviselője, szintén indul a 2024-es választáson polgármester jelöltként.

„Mindent lehet jól, és jobban csinálni. Regnáló polgármesterként a kistérségből láttam azokat a hiányosságokat és vezetői hibákat, amik a források nem hatékony felhasználását és a település megosztását eredményezik. Mivel a lányom „ide született” ezért itt lakóként „váltottam”, hogy tudásomat és tapasztalatomat Kozármisleny szolgálatába állíthassam. Képviselőként a racionális gazdálkodáson, a fenntartható fejlődésen és szemléletváltáson dolgoztam, de belülről még tisztábban látszik, hogy politikai intrikák helyett elkötelezett és szakmai munka, tisztességes, nyílt és partneri együttműködésre van szükség. Környezetmérnökként tudom, hogy egy zöld városnak többnek kell lennie egy szlogennél. A fejlesztésekről csakis az érintettek bevonásával szabad dönteni, egységként. Kozármisleny-ért!” – közölte megkeresésemre irányvonalát Farkas Róbert.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss közéleti híreket, információkat.