Koltai Róbert, Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja április 18-án a Facebook oldalára kitett, és az ócsai polgármesterhez címzett nyílt levelében tudatta a településen élőkkel, hogy a kétórás önálló estjét nem engedélyezik a településen.

„Nyílt levél Ócsa polgármesterének és Ócsa tisztelt polgárainak! Alulírott Koltai Róbert immár 80 éves színész vagyok, amúgy Jászai Mari-díjas érdemes művész, rendező, filmrendező, a Halhatatlanok Társulatának Örökös tagja, számtalan szereppel, és sok-sok színházi, tv és filmszereppel a hátam mögött. Munkámat sok elismerés érte a közönség és a szakma részéről is. Rengeteg előadás és még annál is több önálló est számtalan helyen. Az önálló estek ugyanolyan fontos és örömteli élményekkel ajándékoztak meg, mint a hivatalos előadások! Mindeddig szinte mindenhol magam is örömöt tudtam nyújtani a közönségemnek egyetlen hely kivételével és ez a hely, Ócsa volt! Megérkezett a felkérés az ócsai művelődési háztól egy kétórás önálló estről, rá két hétre jött a lemondás telefonon. Miszerint a polgármester úr nem engedélyezi! Nemkívánatos személy lettem tisztelt ócsai közönség, jóllehet a többi szereplés kárpótol. Nem sorolom fel, hogy hol mindenhol várják tárt karokkal zenés estemet Dés László dalaival ! Sajnálom!” – írja közösségi oldalán Koltai Róbert az esttel kapcsolatban.

Ócsa fideszes polgármestere szerint viszont egy politikai lejárató kampány célpontja lett a választási kampány kezdetén. A város vezetője szerint egyáltalán nem tiltották ki Koltait, mert ugyanis a szabadidőközpont programjainak tervezése során több fellépővel is egyeztettek, és végül nem Koltai Róbertre esett a választás a pedagógusnapi rendezvény fellépőjeként.

„Soha senkit nem tiltottam ki a városból, nincs hozzá eszközöm, nincs hozzá jogom sem, és ami a legfontosabb: nem ilyen ember vagyok” – mondta Facebookra feltöltött videójában Bukodi Károly.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál akár bulvár, de kulturális híreket, információkat is.