Kedden a pécsi Széchenyi téren több ezer fős tömeg hallgatta meg Magyar Péter beszédét, amelynek során megemlítette nem csak a pécsi kötődését, de rámutatott Pécs hanyatlására, problémáira, alulfinanszírozottságára, valamint arra is, hogy a fideszes vezetésű városok gazdasági fejlődését mennyivel jobban támogatja a kormány.

A Pécsi Tudományegyetemet hozta fel egyetlen pécsi sikertörténetként, amire viszont a fideszes körök rátették a kezüket. „Kormányra kerülése esetén a PTE valódi irányítását a Tisza Párt visszaadná a szenátusnak és az egyetemi polgároknak” – ígérte a pécsi tömeg előtt Magyar Péter.

Ma pedig a közösségi oldalán arról számolt be a politikus, hogy:

„A legfrissebb reprezentatív kutatás szerint az alig 2 hetes TISZA Párt támogatottsága 26 %. A 18-29 éves korosztályban háromszor annyi támogatónk van, mint 36 éve alapított a “Fiatal” Demokraták Szövetségének. A vidéki nagy városokban annyian támogatnak bennünket, mint a fővárosban (itt alig pár százalékkal vezet előttünk a Fidesz). Még a legkisebb településeken is 20 % körül áll a TISZA Párt. Ebből is kiderül, hogy a propaganda megint hazudott, amikor belpesti médiahekknek titulált minket. A támogatóink egyaránt jönnek a Fidesztől, az ellenzéktől és nagy számban olyanok emberektől, akik eddig nem láttak valós alternatívát. Együtt, összekapaszkodva, a legvastagabb falon is átmegyünk és lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat és építünk egy élhető, modern, békés, európai Magyarországot. Minden lavina az első hópehellyel kezdődik.” – olvasható Magyar Péter Facebook oldalán.

A bahir.hu oldalon folyamatosan megújulnak a nap közéleti hírei, információi.

Kiemelt fotó: Hegedüs Tünde