A HVG megbízásából készített legfrissebb áprilisi Medián-elemzés egyik legfontosabb megállapítása, hogy Magyar Péter pártja, a Tisza Párt jelenleg a legerősebb ellenzéki párt Magyarországon, amíg a Fidesz támogatottsága mélypontra került.

A Medián az április végi felmérésében a választani tudó biztos szavazók 24 százaléka állítja, hogy a június 9-ei európai parlamenti választáson a Tisza Pártra voksolna. A Fidesz 46 százalékon áll, míg a DK 9 százalékon. A Kutyapárt a szavazatok 6 százalékát vinné el, a Momentum pedig 5 százalékon áll a legújabb, április végi, felmérés szerint.

A Medián, a kutatása során 1000 fős mintán végezték el a felmérést, azonban az előrehozott lapzárta miatt csak 970 főnél tudták megállapítani a végeredményt.

Időközben a Tisza Párt már be is nyújtotta az európai parlamenti listáját – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról.

A Tisza Párt EP-listáján déllőtt még csak 11-en kaptak helyet, Magyar Péter ugyanis akkor még nem volt köztük. Később azonban a listát átírták, és az új változat szerint már Magyar Péter a Tisza Párt európai parlamenti listáján a vezető.

Hogy miért volt a kavarás?

Magyar Péter, miután kiderült, hogy a pártját már nyilvántartásba is vették a Nemzeti Választási Irodánál, és a listát pedig nem ő vezeti, azonnal üzent is, hogy most éppen országjáráson van, de 16 óra után már ő fogja vezetni a listát, és nem is kellett négy óráig várni, mert még előtte megváltozott a sorrend, és Magyar Péter máris vezeti a Tisza Párt európai parlamenti listáját.

Forrás: hvg.hu, rtl.hu

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss híreket, információkat Baranya vármegyén túlról is.