Az ATV ma reggeli írásából kiderül, hogy akár be is zárhat a szekszárdi szülészet, ugyanis annyira kevés az orvos. A lap úgy tudja, jelenleg is csak két nyugdíjas orvos látja el az osztályra érkező kismamákat, illetve más megyékből járnak át ügyelni az orvosok Szekszárdra. Mindezek mellett egy új szülészeti szárny építését harangozta be a kormány a tolnai vármegyeszékhelyen.

Magyar Péter egy fórumán is beszélt a szekszárdi szülészet bezárásáról, a politikus úgy tudja hogy Mohács után most a tolnai vármegyeszékhely korház komplexumában is megszűnhet egy teljes ellátóosztály a mostanra kritikussá vált orvoshiány miatt.

Csilivilire felújították majd bezárták ott ahol  4-500 édesanya szült egyébként évente. Most át kell menniük a 45 km-re, és a 45-50 percen elérhető Pécsre. – mondta országjáró körútjának állomásán Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke.

A szekszárdiak úgy tűnik, hogy már tudják, de nem akarják elhinni, hogy 2024-ben egy családbarát kormány alatt egy vármegyei jogú városban előfordulhat az, hogy nem lesz hol szülniük a kismamáknak.

„Az a hír járja itt a városban, hogy bezár a szülészet, mert kettő orvos maradt, és hát tudjuk, halljuk – és gondolom, akik oda járnak, ők tapasztalják is” – mondta az esetről az ATV Híradójának Farkas Gabriella. 

Bomba Gábor, az ellenzék polgármester-jelöltje azt állítja, amikor megtudta, mi a helyzet a kórházban, már meg sem lepődött. A polgármester-jelölt az ATV Híradónak úgy nyilatkozott, hogy ő úgy tudja, két állandó orvos dolgozik az osztályon, egyikük már jóval túllépte a nyugdíjkorhatárt, a másik orvos pedig épp elérte a nyugdíj-korhatárt. Jelenleg az ügyeleteket csak más kórházakból érkező helyettesítő orvosokkal tudja nagy nehezen megoldani az intézmény.

Az Éljen Szekszárd polgármester-jelöltje úgy fogalmazott az ATV Híradójának: 

„Nagyon kevesen vannak, ezért az egészségügyi bizottságon keresztül azonnal a megbízott főigazgatóhoz fordultunk, hogy miben tudunk segíteni, illetve mi a probléma gyökere, mit kell a városnak tenni. Jelenleg nem kaptunk még választ”.

Az atv.hu cikkében arról ír, hogy a kormánypárt azt is kilátásba helyezte, hogy új szülészeti szárnyat építenek hamarosan a városban pályázati pénzből. A kórház nem válaszolt megkeresésükre. Keresték a térség fideszes országgyűlési képviselőit, akiktől azt szerették volna megtudni, hogy mikor kezdődik el az új szülészeti szárny építése, hol valósul meg, és mennyibe kerül – és a legfontosabb -, hogy kik fognak benne dolgozni, azonban egyikük sem ért rá a szekszárdi szülészet ügyében az atv.hu stábjának nyilatkozni. 

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál híreket, információkat Baranya vármegyén túlról is.