Mostanra már kiderült, hogy Orosz Bernadett 2024-ben az LMP, vagyis az ellenzéki pártok támogatásával indult el képviselőjelöltként a június 9-ei önkormányzati választáson. Orosz Bernadettet Miskolcon az egyik egyéni választókerületben már nyilvántartásba vették, mint képviselő-jelöltet.

Nem csak azért választotta az LMP-t, mert csak ők keresték fel. „Engem sosem érdekelt a politika azon túl, hogy elmentem szavazni. Viszont miután majdnem megöltek, úgy döntöttem, valamit tenni kell, én tényleg mindenkinek írtam, hogy valami változzon, de csak semmitmondó válaszok érkeztek. A szakmai szervezeteket pedig jól láthatóan semmibe veszik. A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk” – mondta Orosz Bernadett a Népszavának.

Orosz Bernadett úgy érezte, szembeköpik azzal, hogy Varga Judit volt igazságügyi miniszter politikai hisztinek nevezte és nem ratifikálta a nők elleni erőszak visszaszorítását célzó Isztambuli Egyezményt. – írja a telex.hu

 „Én 2019 előtt a Fideszre szavaztam, de amikor öt évvel ezelőtt egy bujáki osztálytalálkozón majdnem halálra vert a volt párom, hamar rájöttem, hogy ebben a rendszerben nem az áldozatokat védik” – nyilatkozta Orosz Bernadett a Népszavának.

Évekkel ezelőtt olvashattak a sajtóban arról a brutális hírről, amely szerint Orosz Bernadettet korábbi párja olyan brutálisan összeverte, hogy a szerencsétlen asszony a bántalmazás következtében maradandó egészségkárosodást és súlyos egészségromlást szenvedett. Februárban a nőt bántalmazó férfi nem jogerősen egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetést kapott.

Orosz Bernadett és későbbi bántalmazója 2018-ban ismerkedett meg egymással, kapcsolatuk a férfi féltékenysége miatt konfliktusos volt. K. Istvánt összesen három bántalmazással vádolták meg, ezek közül a legsúlyosabb 2019. november 9-én volt. A pár a bujáki honvédüdülőben vett részt egy rendezvényen, vacsora után az emeleti szobájukban az ittas férfi féltékenykedni kezdett, majd az így kialakult veszekedésben a homlokán megütötte a nőt, aki ezután kizárta őt a szobából. Később a férfi az ajtót betörve rárontott, és hosszasan bántalmazta. – emlékezett vissza a történtekre írásában a Telex.

Kiemelt fotó forrása: Facebook/telex.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál baranyai híreket, információkat is.