Ma ünnepli a születésnapját Takaró Kristóf, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze. A pécsi színházlátogató közönség az elmúlt évadban A király beszéde című darabban találkozhatott Kristóffal, és a 2024/2025-ös évadban is számos előadásban találkozhatnak majd a nézők Takaró Kristóffal. – írja a Pécsi Nemzeti Színház a hivatalos Facebook-oldalán.

Takaró Kristóf 1993-ban született Budapesten, Kiskunlacházán nőtt fel. A kunszentmiklósi Baksay Sándor Református Gimnáziumban érettségizett, majd részt vett egy OKJ-s színészképzésen is. 2014-2019 között a Kaposvári Egyetem színművész szakán tanult, Eperjes Károly osztályában. 2019-től a Pécsi Nemzeti Színház tagja

Takaró Kristóf színművész nyerte el 2024-ben a közönségdíjat, előtte évben pedig a 2023. évi Szendrő József-díjat!

A rangos elismerést Lipics Zsolt, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója adta át 2023. október 14-én, a Furcsa pár című produkció bemutató előadása előtt.

A díjat Szendrő József, a legendás direktor és színművész emlékére Máthé Erzsi, Szendrő József első felesége és Lengyel György, a Pécsi Nemzeti Színház akkori igazgatója alapította 1991-ben.

A szabályzat szerint a színművészek titkos szavazással döntik el, hogy melyik kollégájuk nyújtotta a legkiemelkedőbb színpadi teljesítményt az elmúlt évad során. Szavazásra azok jogosultak, akik legalább egy éve tagjai a színháznak, és azok nyerhetik el, akik legalább három éve a társulat színművészei.

Szeretettel gratulálunk Takaró Kristófnak, és még sok éves pécsi tartózkodást és további sikeres munkát kívánunk!

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát híreket, információkat.