A kormány friss döntésével, június 29-én nemzetgazdasági szempontból kiemelt státuszt kapott az a Bicsérd melletti terület, amit több mint egy éve ipari park kialakítása céljából már beruházási területté minősítettek. Ez több szempontból is veszélyes: egyrészt, a területhez nagy mennyiségű termőföld tartozik, ami így használhatatlanná válik, másrészt a terület a legnagyobb helyi vízbázisok közvetlen közelében van.

Ha lehet hinni a kormányzati kommunikációnak, akkor nem akkumulátorgyár építését tervezik, ugyanakkor a mai napig nem derült ki, hogy milyen befektetőket akarnak a területre hívni, miközben rengeteg család veszítheti el a megélhetését a termőföldek elvételével. A kiemelt beruházási státusz pedig gyakorlatilag azt jelenti, hogy sem a lakosság, sem az érintett terület közelében lévő települések önkormányzatainak semmilyen döntéshozatali joga nincs az ügyben.

Ezért a Pécs Most Egyesület és a Mindenki Pécsért Egyesület közös fórumot szervez július 16-án (kedden) 18 órától a Vasutas Művelődési Házban. A rendezvény célja, hogy a kormánypárti képviselők álljanak az emberek elé, és egy év hallgatás után végre világos válaszokat adjanak valamennyi kérdésre, és ne akarják kizárni a döntéshozatalból az érintett önkormányzatokat, Pécs városát, illetve a térségben élő embereket!

A fórumra meghívott vendégek (azt még nem lehet tudni, ki vállalja a szereplést): a Nemzeti Befektetési Ügynökség képviselője, Nagy Csaba és Hoppál Péter országgyűlési képviselők, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Péterffy Attila polgármester. Illetve meghívást kaptak az érintett települések vezetői.

Az eseményről részletes információkat itt találnak: https://fb.me/e/3LxFgJYAp