Ásványvizet oszt az utasoknak a MÁV-Start a harmadfokú hőségriasztás ideje alatt

Ásványvizet oszt az utasoknak a MÁV-Start a harmadfokú hőségriasztás ideje alatt. Július 7-től 12-ig a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon. A Volánbusz pedig munkanapokon a Népliget autóbuszállomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain. Erről tájékoztatta a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága vasárnap az MTI-t.

    A közlemény szerint Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron lesz vízosztás. Vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, veszprémi, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak ingyenesen vizet a vonatokra várakozók. Az ásványvizet a vasúttársaság naponta 10 és 17 óra között osztja a készlet erejéig. Ezt mindaddig, amíg a hőségriasztás ezt szükségessé teszi.
    A vízosztáshoz csatlakozott a FloeWater márka is. Amely több mint 100 ezer alumíniumdobozos kristálytiszta szűrt vizet ajánlott fel, amelyet egész júliusban Budapesten hétfőnként a Nyugati, keddenként a Keleti és szerdánként a Déli pályaudvaron osztanak szét – tették hozzá.
    A Volánbusz a jövő héten munkanapokon 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmat lebonyolító autóbuszállomásokon oszt ásványvizet: Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbuszállomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

Korábban írtunk arról, hogy a megmaradó meleg időszak várható még a nyár folyamán. Ennek sokan, főleg az éppen nyaralók vagy nyaralni készülők örülnek, de főként az idősebbek számára igencsak megterhelő lehet.Éppen ezért próbálják meg a lakószoba belső hőmérsékletét ezekben a napokban legfeljebb 27 fok körül tartani. Az ablakot csak éjszaka és hajnalban nyissák ki, nappal sötétítsenek be. A legjobb erre a külső ablaktábla (zsalugáter), de ha ez nincs, húzzák el a sötétítő függönyt, csukják be a spalettát, eresszék le a redőnyöket! Célszerű, ha van otthon egy szobahőmérő, amivel ellenőrizni tudják a belső hőmérsékletet. Ha van légkondicionáló, időnként kapcsolják be, de a hőmérsékletet ne állítsák 27 foknál hűvösebbre. És figyeljenek arra is, hogy a hideg levegő befúvása ne legyen túl erős. A készüléket szakaszosan használják, ellenkező esetben ugyanis megfájdulhatnak az ízületek.

További fontos hírek érdekességek a bahír.hu oldalon.

forrás: mti