Kihirdette keretét Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a közelgő világbajnoki selejtezőkre. A fociválogatott október 9-én Albániát fogadja sorsdöntő selejtezőn, majd három nappal később Angliában lép pályára.

A legnagyobb kérdés talán Szalai Ádám pótlása, hiszen a csatár sérülés miatt nem kerülhetett be a keretbe. Erről Rossi elmondta, hogy nem talált olyan játékost, akivel Szalai Ádámot helyettesíteni lehetne, „ezért már megvan az elképzelésem az átszervezett taktikáról”. Szó volt az olyan játékosok honosításáról is, mint például Dárdai Pál fia, Márton, aki a Herthában folyamatosan játszik a Bundesligában. Rossi szerint továbbra is választ várnak a védőtől.

A szövetségi kapitány kitért egy kényesebb kérdésre is, ami a maradását firtatta. Rossi szerint jelenleg nem a magyar válogatott az esélyes az első két hely valamelyikére. „Nincs bennem szándék, hogy maradjak, ha az illetékesek nem akarják. Az illetékesek alatt a szurkolókat és a szövetséget is értem. Én nem fogok foggal-körömmel ragaszkodni a pozíciómhoz, ha a szövetség nem velem képzeli el a folytatást” – mondta a sajtótájékoztatón.

A magyar válogatott kerete az októberi vb-selejtezőkre
Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Tamás Márk (Slask Wroclaw – Lengyelország)
Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Schäfer András (FC DAC 1904 – Szlovákia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (FTC)
Támadók: Hahn János (FC DAC 1904 – Szlovákia), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Varga Roland (al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek)

Forrás: NSO