Ha csirkemellről van szó, én jobban szeretem az aprócska falatkákból készített ételeket, mint az egészben sült csirkemellet. Személyes kedvenceim a mézes-mustáros és a mézes-chilis verzió, de a BBQ csirkefalatkákat is nagyon szívesen fogyasztom. A szója ugyan nem tartozik a kedvenceim közé, de az is sokak kedvence, ezért bemutatunk egy mézes-szójás verziót is. Az étel három fő összetevője maga a csirke, egy tésztamassza, amibe beleforgatjuk és egy kis pác.  Ennek a receptje következik

Hozzáválók (kb. 4 főre):

  • 2 egész filézett csirkemell
  • 2 szál újhagyma
  • só ízlés szerint
  •  olaj a sütéshez

Masszához:

  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 egész tojás
  • kevés olaj
  • víz

Páchoz:

  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teás kanál szójaszósz

Az elkészítése nem bonyolult. Csíkokra vágjuk a csirkemellet, ízlés szerint sózzuk. A massza hozzávalót keverjük össze, úgy hogy sűrű tésztát kapjunk. Forgassuk bele a csirkemellet, és forró olajban süssük ki. Tegyünk mellé darabokra vágott újhagymát, nagyon jó ízt ad neki. Pár perc alatt ropogósra sülnek. Itassuk le róla a felesleges olajat, és a még forró húsokat forgassuk meg a pácba. A receptünk beküldője a főtt rizst ajánlja hozzá, de az én kedvencem a ropogós chipsburgonya hozzá. Jó étvágyat!

Van recepted, amit szívesen megosztanál? Írd meg az info@bahir.hu oldalra!