Ha csirkemellről van szó, én jobban szeretem az aprócska falatkákból készített ételeket, mint az egészben sült csirkemellet. Személyes kedvenceim a mézes-mustáros és a mézes-chilis verzió, de a BBQ csirkefalatkákat is nagyon szívesen fogyasztom. A szója ugyan nem tartozik a kedvenceim közé, de az is sokak kedvence, ezért bemutatunk egy mézes-szójás verziót is. Az étel három fő összetevője maga a csirke, egy tésztamassza, amibe beleforgatjuk és egy kis pác. Ennek a receptje következik
Hozzáválók (kb. 4 főre):
- 2 egész filézett csirkemell
- 2 szál újhagyma
- só ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Masszához:
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- ½ csomag sütőpor
- 1 egész tojás
- kevés olaj
- víz
- só
Páchoz:
- 1 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál méz
- 1 teás kanál szójaszósz
Az elkészítése nem bonyolult. Csíkokra vágjuk a csirkemellet, ízlés szerint sózzuk. A massza hozzávalót keverjük össze, úgy hogy sűrű tésztát kapjunk. Forgassuk bele a csirkemellet, és forró olajban süssük ki. Tegyünk mellé darabokra vágott újhagymát, nagyon jó ízt ad neki. Pár perc alatt ropogósra sülnek. Itassuk le róla a felesleges olajat, és a még forró húsokat forgassuk meg a pácba. A receptünk beküldője a főtt rizst ajánlja hozzá, de az én kedvencem a ropogós chipsburgonya hozzá. Jó étvágyat!
Van recepted, amit szívesen megosztanál? Írd meg az info@bahir.hu oldalra!