A karácsonyi békés idill elmúlt, a városvezető koalíciók ketté szakadt tagjai ismét támadást indítottak egymás irányába. Ezúttal a Jobbikhoz köthető – impresszum nélküli – Pécsi Tükör nevű oldalon jelent meg egy hosszú véleménycikk jellegű írás, Bognár Szilviáról, a közgyűlés által megválasztott alpolgármesterről, amit két nappal később az MSZP-hez szorosan kötődő Pécsi Stop is lehozott. Az írás lényege nagyjából annyi volt, hogy Bognár Szilvia rossz, mindenki más jó (tényleg ennyi, igazából kár elolvasni), gyakorlatilag felfogható egy újabb, nyílt támadásnak a DK alpolgármesterével szemben.

Ráadásul a támadás nem ok nélküli, igen komoly feszültség van a Jobbik-MSZP-Péterffy tengely, és a DK-Momentum duó között. Ahogy arról már beszámoltunk, az MSZP gyakorlatilag minden fontos területet és pozíciót megkapott a városban, de a Jobbikos zsebek sem maradtak üresek, ráadásul Fogarasi Gábor a párt helyi képviselője lett a Sport- és Népjóléti bizottság elnöke, egyfelől milliárdos önkormányzati vagyon felett diszponál, a hírek szerint nem mindig a legetikusabb módszerekkel, másfelől a sporttámogatásokat is minimum érdekesen osztják szét. Mondhatni, hogy 2019-ben nyert a Mindenki Pécsért Egyesület, de a választás igazi győztese a helyi MSZP és a helyi Jobbik volt, akik között érdekes (elv)barátság született. Azonban Nyőgéri Lajos egykoron elítélt szocialista politikus alpolgármesterré való kinevezése már kiverte a biztosítékot a DK-nál, a Momentumnál és a Párbeszédnél is, a felszín alatti feszültség pedig vulkánként tört ki.

Itt tartottunk, amikor a fent hivatkozott írás megjelent a Jobbikhoz közeli oldalon. Nem véletlen, hogy ők és a szocialisták támadják Bognár Szilviát, ugyanis egyfelől Bognár népszerű karakter a városban, másfelől jogerősen, törvényesen, egyhangúlag megválasztott alpolgármester (ellentétben Nyőgérivel), aki többször is felszólalt a nem megfelelő kinevezések ellen, valamint önmagában a személye akadályt gördíthet Nyőgéri alpolgármesteri pozíciójának megőrzésében. Ugyanis szinte biztos, hogy a közgyűlés szavazásra fogja bocsátani a témát, nem fogják engedni, hogy Péterffy őket megkerülve, gyakorlatilag a legbelsőbb szövetségeseivel döntsön egy ennyire fontos tisztségről. Az pedig egyelőre nehezen elképzelhető szcenárió, hogy a DK és a Momentum frakció Nyőgéri mellett tegye le a voksát. Így nincs mese, az ukáz egyértelmű, támadást kell indítani Bognár ellen, összeférhetetlennek, alkalmatlannak, hova tovább a városvezetést gyakorlatilag elárulónak kell őt beállítani. A probléma az, hogy sem a pécsiek, sem a városházán dolgozó forrásaink sem így gondolják ezt. Gyakorlatilag mindenki lelkiismeretes, kooperatív, a munkáját alaposan és jól végző emberként jellemezte a DK alpolgármesterét.


Mindenesetre a várost már így is, szinte teljesen uraló MSZP-Jobbik duó kilőtte az újabb golyóját a tárból, igaz egyelőre úgy fest nem talált, alpolgármester asszony mögött egyelőre széles társadalmi-politikai támogatás áll. Azt persze még nem lehet megmondani, hogy ki fogja nyerni a háborút, de egy biztos: ha a városvezető frakciók továbbra is egymással lesznek elfoglalva és azzal, hogy minél több pozíciót szervezzenek ki haveroknak, akkor egy vesztese biztosan lesz a csatározásnak: a pécsi emberek.