A Baranya 1-es választókerületben  Nemes Balázs, a Baranya 2-es választókerületben pedig Péderi Tamás indul a Momentum színeiben az ellenzéki előválasztáson – jelentette be Fekete-Győr András pécsi sajtótájékoztatóján csütörtök délután.

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök jelöltje Pécsett tartott sajtótájékoztatót, amelyben bejelentette, hogy kiket indítanak a Baranya megye 1-es és 2-es választókerületében. A sajtótájékoztatón Fekete-Győr elomondta, hogy a politikai elit az elmúlt 30 évben meglopta a magyar embereket. Hogy ezen változtatni lehessen, ahhoz új arcok, emberek és politikusok kellenek. Hangsúlyozta, hogy a Momentum egy nyugati Magyarországért küzd, és az Új Magyarország Tervük is ennek az eléréséről szól.

Nemes Balázs már 2018-ban indult ugyanebben körzetben, de azt akkora független Mellár Tamás nyerte. Nemes jelenleg a pécsi önkormányzatnál dolgozik az innnovációért, ifjúságért és testvérvárosi kapcsolataiért felelős biztosként, illetve ő a Momentum városi elnöke.

Péderi Tamás pedig a Baranya 2-es választókerületben indul, ahol jelenleg a fideszes Hoppál Péter az egyéni országgyűlési képviselő. Péderi a Momentum dél-dunántúli régióvezetője, Baranya megyei elnöke és képviselője, pécsi alelnöke.

Jövő TV