Előző cikkemben szó volt a mandarinról, mint igen jó immunrendszer támogatóról, az eperről, ami igen sok nőnél csökkentette a szívinfarktus kockázatát. A szőlőről, amelyről azt gondolnánk, hogy amilyen pici gyümölcs, biztos hasztalan is, de nem véletlen, hogy több, mint 1000 éve termesztik már hazánkban. Végül pedig szó volt a narancsról, amelynek a daganatok elleni harcban van nagy szerepe.

Jöjjenek hát a gyümölcsök, amelyeket talán nap, mint nap fogyasztunk még sem tudtuk, mennyire jó hatással is vannak szervezetünkre.

5. Grapefruit

Mi tudunk róla? Savanyú és emiatt nagyon sokan nem szeretik, pedig rengeteg érv szól amellett, hogy miért is érdemes fogyasztani. Segíti a fogyást, ugyanis a leve olyan anyagokat tartalmaz, amely a cukor elraktározását nem hagyja. Segít a fertőzések megelőzésében, kiváló választás lehet vírusos időszakokban az immunrendszer erősítésében. Látásjavító hatással is rendelkezik, ugyanis jelentős mennyiségű béta-karotin található benne.

6. Banán

Ez az a gyümölcs, amihez szinte megszámlálhatatlan indok tartozik, hogy miért érdemes fogyasztani. Kezdeném azzal, hogy igen kalóriadús így, ha csak ez jut reggelire, akkor is rengeteg energiához juthatunk. Káliumban és magnéziumban is gazdag, ennek következtében jótékony hatással van a vérnyomásra, szívre és a csontokra is.
Nyugtató hatása van a benne levő tripofán nevezetű összetevőtől, ami javítja a kedélyünket is.

7. Alma

Ismét egy olyan gyümölcs, amelyet gyermekként rengeteget fogyasztottunk, hiszen a nagyi kertjében a fák roskadoztak tőle. Ki is gondolta volna, hogy erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatása is van, annak a pirosló kis csodának? Holland és skót orvosok kismamák között végeztek kutatásokat. Azoknál az anyáknál, akik a terhesség alatt rendszeresen fogyasztottak almát, a gyermekeknél csökkent az asztma kialakulásának kockázata.

8. Kiwi

A kis szőrös gyümölcsre tényleg igaz az, hogy kívül ronda, belül azonban egy igazi kis csodatevő. Létfontosságú tápanyagokat tartalmaz, mint pl. E-vitamin, K-vitamin, réz, magnézium. Segít a bőrtónus javításában, a vérnyomás csökkentésében és a szívbetegség megelőzésében.

Ugyan előző cikkemben olyan gyümölcsök kerültek bemutatásra, amelyeknek az ára sokszor az itthoni boltokban igen borsos. Azonban, ha jobban belegondolunk és egy zacskó chips helyett veszünk 2db almát, már tettünk egy lépést az egészségünk megőrzésének érdekében.