Ezen a hétvégén zajlik a Mecsekben az Orfű Rally 2021 hivatalos, szakági eseménye.  Vagyis április 10-11 között reggel 6 órától 24 óráig, a rally időtartama alatt a fenti térképen látható szakaszok lezárva lesznek. A piros vonal teljesen le lesz zárva, ezen a szakaszon csak a verseny alakulásától függően fogják a közlekedőket átengedni.

A kék vonalon lehet szabadon közlekedni lakcímkártyával és kinyomtatott szállásfoglalással, de az is le lesz zárva. A többi rész, azaz egész Orfű és Abaliget szabadon járható marad a közlekedők számára.

A járványügyi szabályok figyelembe vételével szervezték meg a 2021-es versenyt. Természetesen szurkolók nélkül zajlik az idei esemény, de a közösségi oladalakon és egyéb elérhetőségeken bárki szabadon követheti az eseményeket.

Akik mégis kirándulásra szánták a mai napot, azok az alábbi útvonalak kerüljék:

  • Árpádtetőt és Remeterétet,
  • Hetvehelyet és Kővágótöttöst, 
  • Abaliget és Magyarhertelend közötti szakaszt,
  • Orfűn a Dollár utcát.

A versenyzők járműveinek állapotáról gondoskodó szervizparkot az orfűi kempingben, és a hozzá tartozó nagy parkolóban alakítták ki.

A 2021-es versenyszezon magyarországi első rendezvényén az MNASZ Rally2, a Rally3, a Historic bajnokai és a Rally 1, és töb külföldi páros áll rajthoz a két nap folyamán. Az Orfű Rally 2021 megmérettetésére a tegnapi indulásig 137 nevezést jegyeztek a szervezők.

Bővebb információkat és útmutatást talál az alábbi oldalon:

rali-bajnoksag.hu