Mint ismert elértük a 3,5 millió beoltottat, ennek értelmében holnap reggel a vendéglátóhelyek teraszai kinyithatnak. 4 millió beoltott után pedig a szolgáltatások többsége is megnyitja a kapuját, igaz a két eset között lesz bőven különbség.

A teraszokra bárki leülhet, nem fog kelleni hozzá védettségi igazolvány, egyedül a távolságtartásra kell odafigyelnünk, maszkot csak a személyzetnek kell viselnie. Így aki nem akar védőoltást, az is elmehet étterembe, kocsmába, kávézóba, de csak és kizárólag kint ülhet le. Érdekes kérdés, hogy például a benti mosdót használhatják-e, fizetni/rendelni bemehetnek, vagy sem. Erről egyelőre még nem volt szó, mindkét opció elképzelhető, és mindkettő jelentős macerával fog járni a vendéglátósoknak.

4 millió beoltott ember után jön az igazi nyitás, azok számára akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ők jövőhéttől gyakorlatilag újra ugyanúgy élhetnek, mint a vírus előtt, látogathatják az éttermek belső tereit, sportrendezvényekre mehetnek, bulikba, koncertekre, mozikba, színházakba, szállodákba, uszodákba, edzőtermekbe. Gyakorlatilag minden valamire való programhoz kelleni fog a védettségi igazolvány, amelyet mindenki kaphat, aki átesik az oltáson. Azoknak is jár védettségi igazolvány, akik igazoltan fertőzöttek voltak, igaz nekik lassan lejár, hiszen az csak pár hónapig érvényes.

A kormány célja egyébként világos: habár kötelezővé nem fogják tenni a vakcinát, azonban olyan privilégiumokat kapnak azok, akik átesnek rajta, ami motiválhatja a többieket is arra, hogy oltakozzanak. Anélkül látható, hogy senki sem fog normális életet élni egy darabig, így már csak ezért (is) megéri felvenni az oltást. Na meg más miatt is.