Az volt a fő probléma, hogy a munkáltató több munkavédelmi szabályt is semmibe vett, a balesetet pedig szerette volna eltitkolni. Így viszont sokkal nagyobb bajba kerülhet.

Védősisak nélkül, állványcsöveket pakolt egy borsodi férfi, amikor megcsúszott és elesett. A kollégája a segítségére sietett, ám főnökük nem engedte neki, hogy mentőt hívjanak a vérző arcú férfihez. Végül fia vitte kórházba, ott viszont hiába küzdöttek az életéért, másnap meghalt – írja a Bors.

A lap úgy tudja, a munkáltató több munkavédelmi szabályt is semmibe vett: az általa bérelt telephely alján gödrök és vízelnyelők tátongtak, nem volt világítás, a dolgozók védőfelszerelés nélkül, veszélyes körülmények között dolgoztak. 

A hanyagság és számtalan szabálytalanság tragédiához vezetett, ahol segítségnyújtás helyett inkább eltitkolta volna a munkabalesetet. Az elesett férfit a mentők helyett a fia vitte kórházba, ám a munkás életét nem tudták megmenteni, miután agyzúzódást és többszörös koponyatörést szenvedett.

A munkáltató kedden áll a Kazincbarcikai Járásbíróság elé, ahol halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért kell felelnie. – írta a Borsod24.hu