Minden évben eljön az az idő, amikor el kell kezdeni gondolkozni azon, hova is menjen nyaralni az ember. Annak ellenére, hogy rengeteg lehetőséget rejt kicsiny országunk is, mégis sokan inkább egy külföldi kiruccanást választanak nyaralás gyanánt.
Ezt természetesen mindenki maga dönti el, kinek mi fér bele a pénztárcájába. Most viszont hoztam pár helyet Magyarországról, amit érdemes átgondolni. És akár egy egy napos kis túraként is kikapcsolódás lehet.

1. Sobri Jóska Élménypark

Azok a családok, ahol bizony már gyerek is van, kicsit hátrányosabb helyzetből indulnak. Ugyanis nagyon sok esetben egy kisembert nem olyan egyszerű lekötni. Vagy olyan programot találni, ami a felnőttek és a gyerekek számára egyáltalán szórakoztató lehet.

Úgy gondolom ebben az Élményparkban mindenki megtalálhatja a kedvére való és egyben szórakoztató játékot. Hiszen a kisvasúttól elkezdve a kalandvárig, tutajig, trambulinig és a vízi akadálypályákig minden megtalálható. Szóval, ha csak a nagy meleg lenne az akadálya egy rendkívüli programnak, akkor nem kell aggódni. Mert itt rengeteg hűsítő pálya van, amely lehűtheti az embert.

2. Kimba Park

Töltéstaván 2020-ban 12 hektárnyi területet vásárolt meg a Casselly család. Ők egy hátgenerációs cirkuszi család, akik egy aprócska Afrikát teremtettek ezen a helyen. Céljuk az, hogy minden állat számára a lehető legjobb körülményt biztosítsák és megmentsenek minden otthonra szoruló állatot is.

Fontos kiemelni talán a mostani időkben, hogy a park védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők számára is látogatható.

3. Piczinke Póniudvar

Természetesen mindenki szereti a hatalmas vadasparkokat, állatkerteket, ahol egy egész napot el lehet tölteni úgy, hogy semmit se lássunk kétszer egymás után. Azonban vannak olyan napok, amikor az embernek inkább egy apróbb, de annál barátságosabb környezetre van szüksége.

A Piczinke Póniudvar pont ezt az érzetet adja számunkra. Ahogy ők is fogalmaznak saját oldalukon, „egy falatnyi, hangulatos, kedves kis állatsimogató”. De miket is lehet egész nap itt csinálni, ha olyan apró?

Fésülgettél már mini pónit? Befontad valaha egynek is a sörényét? Dédelgettél már malackát? Pózoltál már lámával? Ha ezekre nem a válasz, akkor itt az ideje autóba ülni a családdal elautókázni a Normafa tetejére.