A legfőbb kérdés minden magyar ember számára az elmúlt hetekben úgy gondolom ez volt. Mindenki bőszen tervezi a nyaralást, utazást, strandolást. E szerint próbálunk szabadságot kivenni. Na de nézzük is, milyen időre számíthatunk az elkövetkezendő 2 hónapban.

Bár a hosszútávú előrejelzéseket érdemes óvatosan kezelni és nem maximálisan hinni neki. Azonban vannak olyan paraméterek, amik alapján bizonyos következtetéseket levonhatunk az előttünk álló nyári időjárással kapcsolatban.

Az eddigi jelentős meleg valószínűleg maradni fog. Ennek kapcsán beszélhetünk egy úgynevezett La Nina jelenségről, amely pusztán csak annyit jelent, hogy a telet erős hideg betörések, a nyarat pedig hőhullámok kísérik.

Összességében nagyon meleg és száraz időjárás ígérkezik Dél-, Délkelet- és Közép-Európa déli részén, ennek okán Magyarországon is. Ezzel szemben Észak- és Északnyugat-Európában hűvös és csapadékos időjárás valószínűsíthető.

Az ilyen nagy melegekben tartsunk magunknál mindig egy kis üveg vizet, illetve próbáljunk meg árnyékba vonulni, amennyire csak lehet. Ha lehetőségünk van rá, 11 óra és 15 óra között ne tartózkodjunk a szabadban.
Mind emellett különösen figyeljünk oda a gyermekekre és az idő családtagokra is.