„A játékok több mint a fele használhatatlan és az állapotuk is igencsak leromlott.” – írta nekünk emailben egy aggódó, kisgyermekes apuka. „A játékok közvetlen környezetéről nem is beszélve. Az elhelyezett gumitörleményes lapok felmozogtak, megrongálódtak. A padok szétkorhadtak, némelyik baleset és életveszélyesé vált ugyan úgy ahogy a gondatlanul elhelyezett, fákat körülvevő vas keretek is.”

Pécsett, a keleti városrészen, pontosabban a Szondi sétányon található játszóterek egyikét sem mondaná biztonságosnak az az aggódó szülő, aki nemrégiben felkeresett több illetékest is ezzel kapcsolatban. Természetesen a válasz a szokásos volt, „a játszóteret az előző városvezetés felújította, így a közeljövőben nem várható felújítás”. A Biokom szakemberei megvizsgálták a játszótereket és bár annak ellenére, hogy csavarok és szögek lógnak ki a padokból, ezzel életveszélyes környezetet biztosítva, nem találják indokoltnak a játszótér felújítását. Mondván, „mindent rendben találtak”.

Mindannyian feltesszük magunknak a kérdést, vajon engednénk játszani gyermekeinket azon játszótéren, ahol életük szó szerint veszélyben forog? A válasz egy hatalmas nagy nem.

Reméljük a városvezetés minél előbb cselekszik, ezzel pedig megóvja az ott játszadozó gyerekeket, nehogy elszenvedjenek súlyos sérüléseket a jövőben.