Kozármislenyben közlekedő autósok az elmúlt napokban város szerte útjavítási, karbantartási munkálatokat végző  szolgáltatók tevékenységére figyelhettek fel. Dr. Biró Károlyt, a város polgármesterét a folyamatban lévő munkákról illetve az idei évre tervbe vett, közlekedést érintő tevékenységekről kérdeztem.

„Több nyertes pályázat teszi lehetővé azt, hogy folytassuk a városban az útjavítási, közlekedés fejlesztési, karbantartási munkálatokat. Pályázati forrásokkal újul meg az Öregfalunak az úgynevezett Kopaszka része, vagyis a Hunyadi utcai útszakasza. Teljes felújítása kezdődött el ennek a nagyon rossz állapotban lévő útnak, amit már nem igazán lett volna célszerű toldozni-foltozni. Szintén sikeres pályázatnak köszönhetően már az ősszel új burkolatot kap a Hunyadi út északi irányú folytatása. Örömmel mondhatom, hogy egy másik pályázatunkat is támogatásra érdemesnek tartották, amelynek összegét a csapadékvíz elvezetés akut problémáinak megoldására, kezelésére kívánja a város fordítani. Ebben a pályázatban is szerepet kap az útfelújítással érintett Hunyadi utcai rész, mert megfelelő csapadékvíz elvezető árok, áteresz és bukó kerül kialakításra a felújítással érintett területen, így hosszútávon meg tudjuk védeni a teljesen megújult útszakaszt. Kozármisleny városnak az öregfalui része mindkét pályázatunkban kiemelt szerepet kapott, mind az útjavításban, mind pedig a csapadékvíz elvezetésben. Mindezek mellett a csapadékvíz elvezetési pályázati forrásnak köszönhetően megoldódik a Kamilla utca mögötti szántóterülettel érintkező utcarésznek a problémája, és így itt is, szintén megnyugtató végleges vízelvezetési megoldás születhet. Az Alkotmány téren az óvoda kisparkolájánál tervezünk kisebb beavatkozást a jobb parkolási körülmények elérése érdekében, ehhez kapcsolódóan a Pécsi út mentén is végzünk útfelújítási munkákat. Ezekkel a munkákkal nem érnek véget a karbantartások, felújítások a városban, mert a jövőbeni terveink között szerepel a Janikovszky utca teljes keresztmetszetű felújítása, új aszfalt burkolattal való ellátása. Még az iskolaév megkezdése előtt egy „kiss and go” típusú család- és környezetbarát parkolót szeretnénk kialakítani az autóval ide érkező gyermekes szülők számára, a sportcsarnok keleti oldalánál. A város járdáinak szélesítése, karbantartása szerepel még a város 2021-es évi felújítási programjában. Szintén pályázati pénzforrásból szeretnénk bővíteni az eddig már nagyon sikeresen szerepelt valós idejű menetrendi utastájékoztató rendszert, ami egy sikeres pályázat esetén az Újpetre irányába található autóbusz megállókban kerül majd felállításra, megvalósításra. Az idei évben az itt említett fejlesztésekkel, felújításokkal lehet számolni a szokásos éves városi útkarbantartások mellett.”

– kaptam a kimerítő választ kérdésemre Kozármisleny polgármesterétől.

Tehát kedves kozármislenyi autósok, munkanapokon fokozott óvatossággal vezessünk a település egész területén belül, mert a 2021-es év folyamán bárhol, bármikor találkozhatunk útjavító, útfelújító munkálatokat végző dolgozókkal. Ne feledjük, mindez a mi, és a városunk érdekében történik!