Enya Egbe sírva szaladt ki az anatómia óráról, amikor megpillantotta egyik legjobb barátját holtan feküdni a boncasztalon. Az aznapi órai feladat a férfi felboncolása lett volna.

A 26 éves nigériai orvostanhallgató azonnal értesítette a családot, hiszen sem ő sem pedig a család nem tudott arról, hogy a férfi halott lenne. Mint utólag kiderült, a család már nem egy rendőrségen bejelentést tett arról, hogy sehol sem találják gyermeküket. Akiről egyébként azóta nem hallottak semmit, hogy őrizetbe vették, három barátjával együtt, amikor egy éjszaka hazafele tartottak egy klubból.

„A legtöbb holttesten, amit használunk, lőtt sebek vannak. Nagyon rosszul éreztem magam, amikor kiderült, hogy néhányan közülük mégsem bűnözök.” – nyilatkozta a BBC-nek az egyik orvostanhallgató. Ugyan is nemrégiben fény derült arra, hogy nem csak megölt bűnözők holttestein tanulhatnak, hanem bizony rendőri erőszak áldozatainak holttestét is használták és használják is még mindig az egyetemen.

Ugyan hivatalosan csak olyan holttesteket szabadna felhasználni, amikért senki sem jelentkezett, ennek ellenére ez a valóságban máshogy történik.

Szerencsére Egbe barátja tisztességes temetésben részesülhet, annak hála, hogy barátja azonnal felismerte a férfit. Az őt meggyilkoló rendőrt, pedig kirúgták az állásából.