Ausztriában újra tombol a koronavírus és holnaptól, vagyis szerdától karantén alá kerül két Kelet-Trioli település, mindezek mellett pedig újra kötelezővé teszik az FFP2-es maszkok viselését.

Az okot szinte már kívülről fújjuk: a koronavírusos megbetegedések növekvő száma miatt szerdától jön a karantén!

Oberlienz és Innervillgraten települést csak az hagyhatja el szerdától, aki negatív koronavírus teszttel rendelkezik, illetve igazolni tudja a teljes immunitást, tehát vagy már beoltották, vagy átesett a betegségen. Ez a rendelkezés pedig elsősorban most augusztus 24-ig lesz érvényben. – írja a ugytudjuk.hu

Ennek következtében a következő óvintézkedéseket vezetik be:

  • A romló járványügyi adatok miatt Kelet-Tirol egészére biztonsági óvintézkedéseket jelentettek be: szerdától a 100 fő feletti rendezvények nem tarthatók meg, a két említett gócponton pedig ez a szabályozás már 50 fő felett életbe lép, és szeptember elsejéig érvényben is marad.
  • A regionális rendelet értelmében újra kötelező lesz az FFP2-es maszkok viselése kültéri és beltéri rendezvényeken egyaránt, valamint a kereskedelmi egységekben.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 450 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 663 532 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma 162, intenzív kezelésre 38-an szorulnak. A Covid-19 szövődményeibe az elmúlt napon senki nem halt bele, a járvány halálos áldozatainak száma így 10 750 maradt. A betegségből felgyógyultak száma 646 485.

Vajon a járvány milyen gyorsan fog elérni országunkba?

Forrás