Halálra szúrta saját édesanyját 79 kézszúrással a fiatal 18 éves nő, Isabella Guzman anno 2013-ban, aki most vissza szeretne térni a régi életéhez.

A hatóságok szerint Guzman augusztus 28 -án szúrta édesanyját arcán, nyakán és törzsén Aurora otthonukban.

Isabellának állítólag tévképzetei voltak, megállapították nála a skizofréniát, vagyis az olyan mentális folyamatok összeomlását, a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang felbomlását, rossz érzelmi alkalmazkodást, érzékcsalódásokat és téveszméket, amelyek jellemzik ezt a mentális betegséget.

Ennek következtében a rendőrök és az orvosok azt feltételezik, hogy a gyilkosság pillanatában sem volt azzal tisztában, hogy saját édesanyjától veszi el az életet. Mindenesetre a bíróság elmegyógyintézetbe zárta, előre meghatározatlan ideig, tehát azt, hogy mikor szabadul nem lehet tudni.

Guzman a CBS4 -nek egy virtuális interjúban elmondta, hogy gyógyszeres kezelés alatt áll, és az ép esze helyreállt.

„Nem voltam önmagam, amikor ezt tettem, és azóta helyreállt a teljes egészségem”

„A családom sok éven át bántalmazott otthon. A szüleim Jehova Tanúi, és 14 éves koromban elhagytam a vallást, és az otthoni bántalmazás tovább súlyosbodott, miután abbahagytam ” – mondta.

A bírósági dokumentumok azt mutatták, hogy rendkívüli ellentmondásban volt anyjával. Vitatkozott vele, és azt írta: „Fizetsz”.

„Borzasztó volt a harc anyámmal, és közben megsérültem. A hegek a kezemen vannak. Nem tudom, hogy látja -e vagy sem – mondta, és a bal kezét a kamerához tartotta.

Miután a skizofrénia miatt nem találták bűnösnek, a Pueblo -i Colorado Mentálhigiénés Intézetbe vitték, ahol azóta is ott van.

„Már nem vagyok elmebeteg. Nem vagyok veszélyes sem magamra, sem másokra” – nyilatkozta.

Azonban, érdekesség a sztoriról, hogy nagyon sokan romantizálják a bűnelkövetőt, csak azért mert egy gyönyörű fiatal hölgyről van szó.

Forrás