1971. augusztus 15-én nagy ünnep volt Kozármislenyben. A társadalmi összefogással épült új templom fölszentelésére jött össze Kozármisleny, és a szomszédos települések lakossága. A frissen vakolt falakat a korabeli híradások szerint úgy körülbelül 3500-4000 zarándok, és nem kevesebb mint 40 fős papság tömege ölelte körül.

Albert János plébános meghívására Dr. Cserháti József pécsi megyéspüspök, a templom Szent Mór püspök tiszteletére történő felszentelése mellett bérmálást is tartott a kozármislenyi templomban.

A templom önkéntes anyagi támogatásból és társadalmi munkával épülhetett föl a hetvenes évek elején. Védőszentjének, az egykori Szent Mór püspököt annak is köszönhetik a kozármislenyi hívők, hogy éppen akkor emlékeztek meg a második pécsi püspök halálának 900. évfordulójáról.

A nagy elődök példája termékeny talajra hullott, hiszen az elmúlt ötven évben azóta felépült az impozáns nővérek temploma az idősek otthonával, és a református templom és gyülekezeti ház is Kozármislenyben, amelyek szintén jelentős lakossági támogatást tudhatnak magukénak.

A fél évszázados fennállás emlékére 2021. augusztus 15-én, 17 órakor hálaadó szentmisével ünnepeli a kozármislenyi Szent Mór püspök Plébániatemplom közössége az 50. születésnapot.

Augusztus 15-én, vasárnap 19 órakor hangulatos zene és csodálatos tóparti környezetben a Babarci Fúvószenekar várja az augusztus közepén lévő nyár esti érdeklődőket., A Német Nemzetiségi Önkormányzat szeretettel vár minden zenekedvelőt a kellemes vasárnapi kikapcsolódáshoz a Kozármislenyi Művelődési Központhoz.