A Tér Zene program részeként 2021. augusztus 22-én, 10 óra 30 perckor a kozármislenyi Református Templom kertjében kerül sor a Zenélő Kozármisleny negyedik rendezvényének bemutatójára.

A Kozármisleny, Kálvin tér 1 alatt a zenekedvelő érdeklődők a Szironta Együttes műsorának szórakoztató előadásán élvezhetik a vasárnap délelőtti kellemes kikapcsolódást.

Az országos népszerűségre szert tett Tér-Zene program látogatása ingyenes. A zenei sokszínűség jegyében minden alkalom során változatos stílusú zenei programok hallhatók legyen az akár klasszikus zene, swing, rézfúvósok, jazz, akusztikus könnyűzene, a fellépők széles repertoárt mutatnak be, így a közönség hétről hétre új, igényes művekkel ismerkedhet meg.

Néhány szó a Szironta Együttesről:

A Szironta Együttes 2004-ben alakult, igaz a gyökerei egészen 1995-ig nyúlnak vissza, és az elmúlt évek alatt számos sikert megélhettek. Bár tagjai egy része kicserélődött, de egy dolog soha nem változott az együttesnél, mégpedig az a cél, amit kitűztek maguknak, tudni illik, hogy napról napra pontosabban akarják megvalósítani céljaikat, mégpedig:

„Megismertetni a csengettyűket, lehetőséget teremteni Besnyő község és a térség lakóinak az igényes, kulturált szórakozásra értékteremtő rendezvények segítségével.”

A feladat tehát adott a Szironta Együttesnek: fellépéseken való részvétel, rendezvények szervezése, projektek megvalósítása. Teszik mindezt úgy, hogy elsősorban zenélnek. Miért?

Azért, mert szeretünk zenélni.

– olvasható weboldalukon.

Az együttes koncertjének során megtapasztalhatja a hallgatóság, hogy a csengettyűk vagy éppen a harangok nagy meglepetést tudnak okozni, nem is gondolnánk, hogy milyen erő van bennük. Persze itt most nem a speciális alumínumötvözet szakítószilárdságát vagy a bronz-réz arányt kell érteni, hanem azt, hogy mikor ezek a hangszerek megcsendülnek, képesek elhallgattatni több száz fős közönséget, ámulatba ejteni a bámészkodókat. Hiszen új, érdekes és nem utolsó sorban roppant egyszerű, de mégis csodás hangzású hangszerek. Mellette természetesen csodálatosak, a megszólaltatók és a hallgatóság számára mindenképpen.

Szironta Együttes Sean Covey segítségével megfogalmazta jelmondatát is: „Az igazi csapatmunka olyan, mint egy nagyszerű zenemű. Szólhat az összes hangszer egyszerre, mégsem versenyeznek egymással. Egyenként különféleképpen hangzanak, különféle dallamokat szólaltatnak meg, különböző időben tartanak szünetet, mégis egy egészként hoznak létre csodálatos hangzást – szinergiát.”

A Szironta Együttes tagjai: Sólyom Balázs, Germán Márton, Rozbora Ádám, Czumpft Krisztina, Konkoly Violetta.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!