2021. augusztus 1-jétől B. Bezdán Katalin látja el a Kozármislenyi Művelődési Központ és Könyvtár Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatkörét. Személye nem ismeretlen a kozármislenyiek előtt, hiszen a város kommunikációjában, marketingjében eddig is tevékenyen részt vett, többek között a Misleny Magazin tervező szerkesztője, fotósa.

BaHír: Mennyire ért váratlanul a felkérés?

B. Bezdán Katalin: Nagyon váratlanul ért a felkérés, nem is volt sok időm töprengeni rajta. Viszont 2019-től folyamatosan a város marketingjének kialakításán dolgoztam, menedzseri feladatokat láttam el, amihez hasonló a jelenlegi feladatkör. A terület az, ami merőben más, ezért is számítok nagyon a Művelődési Központ szakmai gárdájára, és bízom a jó csapatmunkában.

BaHír: Milyen volt az első heted?

B. Bezdán Katalin: Az érkezésem előtti hetek, hónapok bizonytalansága mindenki idegeit megviselte, ezért mondhatjuk, hogy egy felbolydult darázsfészekbe cseppentem. De már az első megbeszélések után sikerült elindulnunk a problémák megoldása felé. Én legfőbb feladatomnak azt tekintem, hogy biztosítsam a nyugodt, eredményes munka feltételeit, a kellemes munkahelyi légkört, hogy az itt dolgozók jól érezzék magukat. Csak így lehet teljes elhivatottsággal, csapatjátékosként dolgozni azon, hogy megőrizzük a múlt eredményeit, és megalapozzuk a jövő sikereit. Azt szeretném elérni, hogy a Kozármislenyi Művelődési Központba látogató és dolgozó egyaránt örömmel, nyugodt szívvel lépjen be mind hétköznap, mind ünnepnapokon.

BaHír: Arculatváltás várható?

B. Bezdán Katalin: Ami az arculatot illeti, ugyanazt szeretném követni, amit a város marketingjében az előző másfél évben kialakítottam és elértem. Ugyanezen elvek mentén kívánom folytatni ezt az új tevékenységet is. Számomra a legfontosabb a pozitív szemléletmód, a csapat egészének elhivatottsága. Ezt az irányvonalat igyekeztem kijelölni az első napokban.

BaHír: A laikus városlakó milyen változást érzékelhet majd a programok terén?

B. Bezdán Katalin: A konkrét programokról egyelőre korai lenne nyilatkozni, pláne úgy, hogy az ezekért felelős szakmai vezetői pozíció jelenleg még pályáztatás alatt áll. De az előttünk álló szeptember eleji ünnepi hétvégén talán már felsejlik egy irányvonal. Számomra fontos, hogy a kozármislenyi művelődés háza teret adjon mind a mislenyieknek, mind a kozáriaknak, mind az itt születetteknek, mind pedig az ide költözötteknek a közös, együtt töltött, vidám, kellemes szórakozásra.

BaHír: Jön a nagy megmérettetés: a Városnap!?

B. Bezdán Katalin: Augusztus elején, mikor munkába álltam, meglepve tapasztaltam, hogy az alig egy hónap múlva esedékes hétvégi ünnepségsorozat programterve szinte teljesen üresen áll. A nulláról kellett elkezdenünk a város legfontosabb éves eseményének a felépítését a Művelődési Ház csapatával, szakmai tanácsadókat bevonva. Természetesen a Városnap nem maradhat el, a minőségét sem adhatjuk alább, így az előttünk álló feladatot meg kell oldanunk, helyt kell állnunk, és bizonyítanunk elhivatottságunkat a város felé.