Nem tagadjuk, imádjuk Pécs sőt egész Baranya gasztronómiáját, és roppant nehéz volt csak öt helyet kiemelni, azonban úgy gondoltam személy szerint, hogy csak az általam tényleg legjobbaknak tartott éttermeknek lesz helye ezen a listán, ami természetesen erősen szubjektív, azonban éppen ezért lehet vele vitázni!

Sorrend nincs, hiszen ahogy majd látni fogják, teljesen más karakterisztikájú helyekről lesz szó, a körtét pedig nem szerencsés összehasonlítani vagy épp összemérni az almával. Jöjjön tehát Pécs öt legjobb étterme, büféje, vendéglátóhelye, ahol igazán jókat ehetünk!

Csülök Bár

Bevallom, hogy 2020 nyaráig nem szerettem a csülköt, igaz ezzel így utólag láthatóan összefügg az a tény, hogy 2020 nyaráig nem jártam a Csülök Bárban. Azóta tudom, hogy én alapvetően szeretem a csülköt, feltéve ha olyan tökéletesen készítik el, mint ott. Ropogós, finom, kellően fűszeres, gyakorlatilag tökéletes, ráadásul számos módja van az elkészítésének, és ott ezeket be is mutatják.

Maci Lángosozó

A „mi híres lángosozónk”, melyre minden pécsi büszke, és amit egyre többen keresnek fel, ha ellátogatnak a csodálatos városunkba. Lángos megtöltve mindenféle földi jóval? Egy kis bacon és sajt jöhet? Netán gomba és kukorica? Vagy chilis bab? Nincs akadály, gyakorlatilag nincs olyan feltét, amit ne tudnánk választani a lángosukba, ami egyáltalán nem olajos, cserébe hihetetlenül laktató. És ha a gyomrunk bírja még, ott van a hely palacsintája, ami a leglágyabb, legfinomabb, amit valaha ettem.

Megyeri Burgers

Nagyjából egy hónappal ezelőtt jártam ott először, azóta törzsvendég lettem, ami nem csoda: biztosan merem állítani, hogy az ország legjobb pizzáját lehet ott, pontosan olyat, amilyent Nápolyban is ennénk. Emellé társul az, hogy egyébként hamburgerekben és rántott húsokban is nagyon erősek, a felszolgálók és úgy egyáltalán az egész személyzet kedvessége pedig extra pluszpont. Ha még nem járt ott, nehogy kihagyja!

Bagoly Streed Food

Bevallom, nem vagyok nagy hamburgeres, viszonylag ritkán eszek, igaz a zöldségekkel sajnos van némi problémám, pontosabban azok elfogyasztásával (inverz vega vagyok, mondhatni), azonban a Bagoly Streed hamburgereit imádom, ahogy a szószaikat is, a bucijukat, és persze a hihetetlenül finom és omlós, helyben sütött húspogácsáikat.

Remy Gyros

A „gyros király”, szintén egy olyan már-már kultikus hely, amit a nem pécsiek is felkeresnek, ha ide látogatnak. Nem csoda, a sültkrumpli egyértelműen világbajnok, Mészáros Csaba személyében a város egyik legjószívűbb embere a tulajdonos, és bár a gyrosra hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy egy olyan étel, amiből nehéz extrát kihozni, neki ez sikerül. Mi pedig nagyon hálásak vagyunk érte!

fotó: Krizmanics Zoltán