Meredeken zuhannak a Facebook részvényei, miután magyar idő szerint hétfőn, 18 óra előtt néhány perccel leállt az összes szolgáltatás. A Facebook mellett a tulajdonában lévő Instagram, Messenger és WhatsApp szolgáltatásai is összeomlottak – állítólag szerverhiba miatt.

A részvények több mint öt százalékkal estek, ami azt jelenti, hogy a Nasdaq-on jegyzett részvény árfolyama nagyjából 335 dollárról egészen 323 dollárig zuhant, és ha így marad – tőzsdezárás előtt nem sokkal 326 dollár környékén kereskedtek a Facebook-papírokkal – a cég a legrosszabb napját produkálhatja 2020. október 20. óta, amikor 6,3 százalékkal esett a Facebook értéke a tőzsdén. – írja az index.

A Facebook piaci kapitalizációja – amely alapján a világ hatodik legnagyobb cége – 967 milliárd dollár volt pénteken, míg hétfő estére (magyar idő szerint 22 órakor) 913 milliárd dollárra esett. Ez azt jelenti, hogy 54 milliárd dollárral, vagyis nagyjából 16560 milliárd forinttal zuhant a Facebook értéke, amely megközelítőleg

AZ EGYHARMADA A TAVALYI MAGYAR GDP-NEK, AMELY A VILÁGBANK ADATAI SZERINT 155 MILLIÁRD DOLLÁR VOLT.

Ennek értelmében csupán néhány óra leforgása alatt 7 milliárd dollárral zsugorodott Marck Zucherberg Facebook-alapító vagyona – számol be a Bloomberg.