Igazi vihar előtti csend van. Baranya területén szinte zavartalan a napsütés, csupán a térség déli felében szűri a napot a fátyolfelhőzet. Ma estétől délnyugat felől felhősödés kezdődik térségünkben, és főképp a nyugati részeken elered az eső. Kezdetben záporos lesz a jelleg, de egy-egy zivatar nem kizárt.

És hogy meddig maradnak az esős fellegek a fejük felett? Egészen pontosan a következőkre számíthatunk:

  • Szerda a kellemesen enyhe keddi napot követően szerdán kora hajnali órákban nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és sokfelé alakul ki zápor, néhol zivatar. A délkeleti szelet élénk lökések kísérik. Nap közben a rövid szünetek mellett jelentős esőre kell felkészülni, a térség nagy részén legalább 15mm körüli (lokálisan ennél jóval több) csapadék várható. A szél fokozatosan északkeletire fordul és megerősödik. A csapadékos, szeles időjárás este és éjszaka is folytatódik.  
  • Csütörtökön rendkívül barátságtalan, hűvös, esős idő lesz. Az északkeleti szél tovább erősödik, néhol viharos lökések is előfordulhatnak. Az eső csak néha és átmenetileg áll majd el, ismét 15-20 mm-re számíthatunk. 
  • Pénteken is borongós, esős idő lesz, de az intenzitása gyengül, területnyi átlagban már csak 4-5mm valószínű. A szél is jelentősen mérséklődik. Estétől az eső egyre több helyen eláll, hajnalig ismétlődő jelleggel várható kisebb csapadék. 
  • Szombaton   javulás kezdődik, reggel még lehet kisebb eső, zápor, majd nap közben lassancskán felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüt a nap. A keleti szél mérsékelt marad. Este hűvös, szélcsendes idő lesz.
  • Vasárnap változóan felhős idő várható, egyre több napsütésre számíthatunk. Csapadék már nem valószínű.

Forrás