Pár nappal ezelőtt, október elsején egy magyar anyuka, éppen Olaszországban végzett, két éves fiával. Hogy mi is történhetett?

Az ép ésszel felfoghatatlan gyermekgyilkosság, amit a napokban egy édesanyuka követett el. Meg lehetett volna akadályozni ezt a tragédiát, amennyiben a XIII. kerületi rendőrkapitányság és a gyámhivatal tisztességgel végzi a munkáját – állítja a megrázó üggyel foglalkozó Apák az Igazságért Egyesület.

A közel egyórás felvételen, az Apák az Igazságért Egyesület egyik alapító tagja ismerteti a bestiális bűncselekmény részleteit, és mutatja meg többször is telefonja kameráján keresztül a felvételeket a kisfiú holttestéről. A videóban tisztán látszik, hogy a civil jogvédő szervezet egyik tagjának fiáról van szó, emellett pedig az is kiderült, hogy az édeasapa egy ideje már kapcsolatban állt, a gyermekgyilkosságot elkövető nővel. Az egyesület azóta egy közleményt is eljuttatott az egyik online médiás felületnek, amelyből újabb részletek derültek ki a megrázó ügyről.

Szeptember végén, egészen pontosan 20-án, az édesapa örömhírként közölte, hogy sikerült megszereznie a kisfia felügyeletei jogát, majd a Pesti Központi Kerületi Bíróság még aznap ideiglenes intézkedéssel az édesapánál helyezte el a gyermeket, az anyának pedig egy napot adott arra, hogy adja ki a gyermeket. Majd másnap az apa kézhez is kapta a bíróság ideiglenes intézkedéséről szóló határozatot, és elment az anya lakására a gyermekért, ám nem nyitottak neki ajtót, így még aznap, járőrt hívott. Az anyuka tehát épp bűncselekményt követett el azzal, hogy nem adja oda neki a kisfiút, a rendőrségnek pedig kötelessége eljárni az ügyben.

További egy nappal később a járőrök behatoltak a lakásba, azonban várhatóan sem az anyukát sem a kisfiút nem találták ott. Ugyanis megszöktek. Végül a helyszínen intézkedő rendőrök feljegyzést készítettek, majd közölték az apával, hogy menjen, és tegyen feljelentést a rendőrségen. Az apa így is járt el, bár a rendőrségen közölték vele, az anya cselekedete nem bűncselekmény, az ideiglenes intézkedés végrehajtását kérje a bíróságtól, mert az nem rendőrségi feladat. 

Majd több nap elteltével az apuka ismét bement a rendőrségre, ahol másodszor is feljelentést tett. Még mindig azt a választ kapta, hogy menjen haza, nyugodjon meg, és ne zaklassa a rendőrséget.

Majd egy nappal a gyermek halála előtt a rendőrség telefonon visszahívta az apát, hogy erősítse meg a feljelentését, majd csak ezt követően adták ki a hazai, egyben az állítólagos nemzetközi körözést az anya ellen. Eközben az olasz közlekedésrendészet egyik járőre már igazoltatta az édesanyát azonban minden további nélkül tovább engedték, mert a rendszerben a neve nem szerepelt a körözött, elfogató parancs hatálya alatt álló személyek között.

A legutolsó hír szerint a nő feltette a gyermek holttestét egy szupermarketben a pénztári kasszaszalagra a Rómától körülbelül 150 kilométerre lévő olasz kisvárosban, Città della Pievében. Mintha segítséget szeretett volna kérni, teljesen elborult elmével.

Forrás