„Amennyiben az ellenzék nem kap elegendő figyelmet, illetve teret a közmédiában, akkor a következő évben történő választás, nem lesz tisztességes Magyarországon.” -nyilatkozta az EP-delegáció vezetője, Gwendoline Delbos-Corfield.

Ezt a következtetést onnan vonta le, hogy egy hetet töltött az Európai Parlament megbízatásából Magyarországon azzal, hogy tájékozódjon a jogállami normák hazai érvényesüléséről, illetve a sajtó és a tudományos élet szabadságáról.

Továbbá úgy fogalmazott, hogy országunkban egyfajta „egypártrendszer van”. Az ő értelmezésében ez azt jelenti, hogy „egyetlen párt kinevezte az embereit mindenhová, a médiától az igazságszolgáltatáson át az egyetemekig, (ez pedig) azt jelenti, hogy sok mindent tud az ellenőrzése alatt tartani a választásokon”.

Ezenfelül a francia EP-képviselő a következőt, még hozzátette:

„Nem volt fő téma az LMBTQ-jogok érvényesítése, sem a bevándorlás kérdése, valamint kiemelte, hogy magyarországi útjukkal kapcsolatban nagyon sok álhír jelent meg. Hozzátette, hogy nem azért érkeztek Budapestre, hogy politikai állásfoglalásokat tegyenek, hanem azért, „hogy figyeljünk és jegyzeteljünk”.

A zöldpárti politikus tapasztalatai alapján decemberben tesz majd jelentést Magyarországról az Európai Parlamentben.

Forrás