Az említett pécsi ő, egy év alatt huszonegy embert tévesztett meg azzal, hogy különböző elektronikai termékeket: televíziót, mobiltelefont, laptopot ajánlott kedvezményes áron. A sértettek 25 000 és 350 000 forint közötti összegeket adtak át a csaló nőnek, aki az egy év alatt közel 3 millió forint jogtalan haszonra tett szert.

A Pécsi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen, aki magát egy telefonos szolgáltató cég alkalmazottjának kiadva csalt ki pénzt a sértettektől – nyilatkozta a megyei vádhatóság.

A vád szerint a vádlott 2019 februárja és 2020 áprilisa közötti időszakban egy telefonos szolgáltató cég alkalmazottjának adta ki magát. Ennek során elektronikai termékek kedvezményes áron történő megvásárlására tett ajánlatot az ismeretségi körében, majd az ajánlatot elfogadó sértettektől különböző pénzösszegeket vett át az általa kínált és a sértettek által kiválasztott termékek vételára fejében.-írta a PécsAktuál.

A csaló nő várható büntetése: 3 évig terjedő szabadságvesztés, mivel 21 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének a megállapítására alkalmas.

Forrás