A National Geographic által elindított népszerűségi Irány a város! elnevezésű, reprezentatív felmérés szerint, Pécs a TOP három legkedveltebb város közé tartozik Magyarországon. Holtversenyben mellette megjelenik még Debrecen és Szeged is.

A 18-65 év közötti érdeklődők által derült fény arra, hogy melyek a legnépszerűbb magyarországi városok, szeret-e a lakosság „csak úgy” sétálgatni az adott település utcáin, izgalmasnak tartja-e a saját lakhelyét.

A legelső helyen, értelemszerűen az a város vitte a prímet, ahol a legtöbben laknak, vagyis a fővárosunk, Budapest. Második helyen Eger végzett, és a harmadik helyen, ahogyan azt már említettük: Pécs, Debrecen és Szeged.

További főbb eredmények:

  • A megkérdezettek 33 százaléka elég izgalmasnak tartja a saját városát ahhoz, hogy ha valami érdekeset akar látni, akkor azt fedezze fel és nem gondolkodik sem belföldi, sem külföldi utazáson.
  • A kutatásban résztvevők közül sokakkal előfordult már, hogy csak úgy sétálni indultak saját városukban: a lakosságnak mindössze 9 százaléka nyilatkozta, hogy soha nem fordult elő ilyen vele, míg 26 százaléka legalább hetente egyszer sétálgat céltalanul.
  • A kedvenc külföldi városokat tekintve Bécs kapta a legtöbb említést, megelőzve a szintén előkelő helyen szereplő Párizst, Rómát, Londont és Velencét. Kevesebben szavaztak Európán kívüli városokra, ezek közül New York-ot mondták a legtöbben.

Forrás