Nagyon sok problémával kellett szembenéznie 2021. október 16-án, szombaton a Kozármislenyi Sportcsarnokban a Kozármislenyi Sportegyesület felnőtt, női kézilabda csapatának, és túl sok nehézség hátráltatta őket. A pályára lépők lelkesedése viszont ezen a napon kevés volt a győzelemhez. Hiába küzdöttek a lányok a hazai pályán, nem tudtak győzni a Pénzügyőr ellen.

Manapság nincsenek a kozármislenyiekkel az égiek. Egy fontos bajnoki előtt álltak, de úgy tűnik nagyon sok probléma hátráltatta a csapatot abban, hogy tudásuk legjavát nyújthassák. A gondok közt ott volt a betegség és a sérülés, ami miatt sorra dőltek ki a játékosok, illetve nem voltak száz százalékos állapotban. Márpedig sejteni lehetett, hogy a Pénzügyőrt hazai pályán sem lesz könnyű két vállra fektetniük a mislenyieknek.

Az első félidőben gyakorlatilag végig vezettek a vendégek, de egy-két gólnál jobban nem tudtak ők sem ellépni. A hazaiak védekezésével nem volt probléma, elvégre harminc perc alatt csak tíz gólt kaptak, ugyanakkor támadásban jócskán voltak gondjaik – senki sem hitte volna, hogy hazai pályán egy félidő alatt csak kilencet tudnak majd belőni.

A szünetben még minden kozármislenyi szurkoló bizakodott, úgy gondolták, a második félidőben a lányok valahonnan erőt merítenek, fordítanak és nagy csatában megnyerik a mérkőzést. Ez sajnos nem sikerült. A vendégek a 46. percben már öt góllal vezettek (12-17), az eredményből pedig látszik, hogy a hazaiak csak háromszor találtak be, mindháromban nagy szerepe volt a Pénzügyőr kapusának. Jó volt látni, hogy a hazaiak továbbra sem adták fel, mindent megpróbáltak, ennek köszönhetően a hajrára feljöttek két gólra, de többre nem voltak képesek, erejükből ennyire tellett.

Küzdés volt, de ezért nem adtak két pontot! A héten gyorsan rendezni kell a sorokat, mert a bajnokság legnehezebb meccse vár a kozármislenyi lányokra a következő vasárnap.

Zdenko Kordi:  „Rossz előjelekkel vágtunk neki a mérkőzésnek, még ma délelőtt is esett ki játékos betegség miatt. Ferenczi Ancsi, illetve Varga Niki sem lehetett itt ilyen okból kifolyólag, több játékos pedig félig betegen tudott pályára lépni. Nyilván ez nem kifogás, de mindenképpen hátráltatta a csapatot. A kezdés meghatározta a mérkőzést, az ellenfél kapusának védései sokat nyomtak a latban. A védekezésünk egészen jól működött mindkét félidőben, ennek köszönhetően is jöttünk vissza, de az ellenfél kapusa elbizonytalanított minket a befejezések terén. Minden mérkőzésből le kell vonni a tanulságokat, ahogyan ebből is. A meccsek nagy része hasonlóan kemény lesz a szezonban!”

Kozármisleny SE–Pénzügyőr SE 20-22 (9-10)

Női kézilabda NB I. B Nyugati csoport. Kozármisleny SE: Tóth 22/7, Wichmann 2/0, Vig 8/3 (kapusok) – Schäffer 3/1, Markovics 2/0, Grénus 2/0, Tobak 5/5, Bánhidi, Scheffer 9/4, Brettner 4/2, Hornyák 4/3, Halász 4/2, Péter P., Leitner 2/1, Kovács V. 4/1, Szemmelrock 6/1. Vezetőedző: Zdenko Kordi.

A kapusok neve mögött a kapura lövések/védések, a mezőnyjátékosok neve mögött a kapura lövések/gólok száma látható.

Jobbulást a játékosoknak! Hajrá Misleny!