Szombaton délután négy órától közös megemlékezést tartanak az ellenzéki pártok Budapesten, az Andrássy és a Dózsa György utak sarkán. A Népszava részleteket is közölt az eseményről, amelyen felszólal az előválasztáson győztes miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter is. A lap szerint DK vesztes jelöltje, Dobrev Klára is beszédet mond majd.

Érdekesség, hogy a megemlékezés nem lesz messze a kormánypárti eseménytől, Orbán Viktor miniszterelnök délután fél négykor az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál, az Erzsébet tér mellett mondja majd el az ünnepi beszédét. A Békemenet és az ellenzéki tüntetés így akár össze is találkozhat, fel van adva a lecke a rendőrségnek, ha el akarja őket különíteni egymástól.

A Népszava arra is kitér cikkében, hogy a hat párt és az MMM között folyamatos a kapcsolat, mind a kampánycsapatok, mind a szakpolitikusok tekintetében. Márki-Zay Péter állítólag külön frakciót szeretne, ami egyelőre azért nehéz ügy számára, mivel az MMM nem tervez párttá válni. Ezért ebben a kérdésben a miniszterelnök-jelölt erősen támaszkodna a függetlenekre és az Új Világ Néppártra is.