Ma lenne 71 éves Pécs egykori polgármestere, Toller László, aki már tizenegyéve nincs köztünk. 2006-ban szenvedett súlyos autóbalesetet, 2010-ben hunyt el. 1998 és 2006 között volt a város polgármestere, többen is megemlékeztem születésnapjáról, például Péterffy Attila is, aki úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy:

„voltak városunknak nagy formátumú polgármesterei, de sokunk számára minden bizonnyal ő volt A POLGÁRMESTER.

Mindenkivel végtelenül közvetlen volt, és mindig szókimondó. Az igazi, nem múló tiszteletet azonban azzal a hosszú évekig végzett kemény munkával vívta ki, amit a városunkért végzett parlamenti képviselőként és polgármesterként. Ez az odaadás, ez az elképesztő munkabírás, a betöltött tisztségei iránti alázat egyetlen érzésből fakadt: a városunk iránti őszinte és feltétlen szeretetből.

A szörnyű baleset ereje teljében érte. A sors megtagadta tőle, hogy főműve, a 2010-es EKF-projekt beteljesülését láthassa.

Számomra Toller László volt a megtestesült pécsiség. Emléke ma is sokszor ad erőt a mindennapokban. Köszönjük, hogy velünk voltál!” – zárta sorait Pécs jelenlegi polgármestere.