Mindenszentek és halottak napja közeledtével a látogatók száma jelentősen megnő a pécsi temetőkben, de a Biokom NKft., mint a Pécsi Köztemető üzemeltetője ebben az időszakban is mindent megtesz a kegyeletgyakorlás megkönnyítése és a méltó emlékezés biztosítása érekében – közölte a városüzemeltetési cég.

A hétvégéi ünnepek miatt október 31 és november 01 között, ügyeleti szolgálatot tartanak a Siklósi út 43. alatti irodaépületben reggel 9.00 órától, egészen délután 17.00-ig. A hozzátartozók számára teljes körű ügyintézést biztosítanak, az ügyfélszolgálat a sírhelyekkel kapcsolatosan, továbbá a temetésfelvétel vonatkozásában is rendelkezésre áll.

A síremlék- és járdaépítés, összefoglalva a szakipari munka szünetel, október 22. 15.00-től, egészen november 3-án 7.30-ig, a megemlékezés zavartalansága érdekében. Ez alól kivételt nyer, az időszakban történő temetés előkészítését, valamint az ahhoz kapcsolódó szakipari munka.

  • November 1-én és 2-án személygépkocsival csak a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők közlekedhetnek.
  • A látogatók kötelesek a sírboltból származó hulladékot a temető szélén lévő konténerekbe gyűjteni és a gyertyákat gondosan elhelyezni a tűz elkerülése érdekében.
  • A parkolás megkönnyítése céljából október 23-tól november 2-ig a temető bővítési területét megnyitják, ahol a várakozás ingyenes.
  • A terület a Nagyárpádi út felől közelíthető meg.
  • A Siklósi úti Interspar parkolója jelenleg átépítése miatt zárva tart, de néhány parkoló az ünnepek alatt is nyitva lesz, így ott várakozhatnak autóval a temetőbe látogatók.
  • A Barranya Megyei Rendőr-főkapitányság részletes tájékoztatást adott a temető környékén kijelölt további parkolókról és forgalomkorlátozásokról.

A temető további nyitvatartása:

  • november 9-ig 6.00-tól 20.00-ig
  • november 10-től 7.00-tól 17.00-ig

A sírkertet a zárás után a Nagyárpádi úti portánál lehet elhagyni.

A korábbi évekhez hasonlóan a Pécsi Központi Temetőben mindenszentek és halottak napi megemlékezést tartanak egyházi közreműködéssel, amely november 1-én, hétfőn 17.00-kor a ravatalozó előtti téren kezdődik.

Forrás