Bevallom, nagyon rég voltam utoljára Pécs egyik legszebb helyén található, és legszebb kilátásával bíró éttermében, a Bagolyvárban. Magam sem tudom, hogy mi volt ennek az oka, hiszen korábban is szinte mindig pozitív élményekkel (na meg teli hassal) távoztam onnan, és ez tegnap este is így volt.

Nem gasztro-cikket írni mentem, szimplán mire hazaértem a női kosárlabda válogatott szekszárdi mérkőzéséről megéheztem, és akkor már csak kevés étterem volt nyitva, elsősorban ezért választottuk a Bagolyvárat. És milyen jól tettük!

Kezdjük azzal, hogy a kiszolgálás színvonala abszolút topkategóriás, vérbeli, profi személyzet, udvarias, figyelmes kiszolgálással. Már csak ezért is jár a pirospont!

Hála az égnek nem csak a pincérek, hanem a szakácsok is tudják a dolgukat, minden étel elképesztően finom volt, ráadásul külön extraként említeném meg a nagyon szép és igényes tálalást, pláne a tatárbifsztek esetében. Sajnos fotókat nem készítettünk, mint írtam nem „dolgozni” mentem, mire pedig eszembe jutott, hogy akár írhatnék is az étteremről cikket, addigra megettem mindent, de higgyék el: finom volt, jól nézett ki, az adag bőséges volt, és bár van egy kósza hiedelem a Bagolyvárral kapcsolatosan, miszerint drága, amit már többször is hallottam, ezzel is vitáznék, ketten nagyjából nyolcezer forintból megvacsoráztunk.

Habár eddig valahogy a látókörömön kívül volt a Bagolyvár, ez a jövőben biztos változni fog, kizártnak tartom, hogy a következő hetekben ne vacsorázzak ott újra, ugyanis egy újabb olyan éttermi-élménnyel gazdagodtam, ami miatt megéri vendéglőkbe járni.