Az elmúlt hétvégén tettem közzé egy nagyobb lélegzetű írást a Kozármislenyi Parkerdő többfunkciós hasznosításáról. Az írás ITT érhető el.

A napokban örömmel tapasztaltam, hogy a kutyabarát parkerdőben a kerítés és a kapu, illetve a pihenőpad mellett a kutyás gazdák újabb térelemek segítségével foglalkoztathatják a kedvenceiket a kutyabarát parkerdő területén található kutyafuttatóban.

A színes és változatos, fából készült tárgyak mozgalmassá, érdekessé teszik a kutyasétáltató kozármislenyiek számára a szabadidejük eltöltésének perceit. Nem is beszélve az ebek egészségéről, illetve képességeiknek fejlesztéséről, feladat megoldási, és engedelmességre nevelésükről.

Dr. Biró Károly polgármestert a megvalósításról kérdeztem.

BaHír: Mikor kerültek kihelyezésre az új elemek?

A vidám elemek, amelyekkel most bővült a Kozármislenyi Parkerdőben kialakított kutyafuttató, az elmúlt napokban készültek el, és kerültek kihelyezésre. A színes akadálypályát az elbontott játszótéri elemekből a városgondnokságunk készítette, így nem kellett külső vállalkozást bevonni a megvalósításba, saját forrásainkból megoldottuk a feladatot. A megvalósítás előtt sokat egyeztettünk a helyi kutyatartókkal, hogy felmérjük az igényeket. Nagyszerű dolognak tartom, hogy a kezdeti, első lépések után, amelyek a helyszín kijelölése és kialakítása, valamint a terület körbekerítése volt, most a második lépést is sikerült megvalósítani azzal, hogy kikerültek a játszó,- foglalkoztató elemek is a kutyafuttatóba. Remélem sok kedvencünknek lesz örömére! Vigyázzunk rájuk!

BaHír: Várható további fejlesztés a parkerdő területén?

A parkerdő természetesen továbbra is fejlesztve lesz, hogy minél színesebb, minél sokrétűbb funkciót lásson el, és egyre több szolgáltatást nyújtson az itt élőknek, itt Kozármisleny szívében. Terveink közt szerepel a sétáló utak felújítása, a közvilágítás megoldása a parkerdő területén, távlati elképzelésünkben benne van egy ingyenesen használható sportpálya kialakítása is a parkerdő területén.

BaHír: Az elmúlt héten a közösségi oldalakon keresztül arról kaptunk tájékoztatást, hogy megújul több belterületi út?

Igen valóban, az önkormányzat hivatalos online fórumain keresztül is felhívtuk az érintettek figyelmét, hogy a „Belterületi utak, járdák, hidak felújítása” című sikeres pályázatnak köszönhetően elkezdődtek a megvalósítási munkák. A munkálatok elvégzése több ütemben történik. Első ütemben a Rákóczi utca érintett. Emiatt a Rákóczi utca 19-23 közötti szakasz teljes útszélességben lezárásra került. Az elmúlt években nagyon elkezdett süllyedni az utcának ez a szakasza, a több tíz éve kiépített csatornarendszer nem megfelelő kivitelezése miatt. Ideje volt ezeket kezelni, így ezek a süllyedt szakaszok kerültek felújításra, javításra. Második ütemben megújul a Pécsi utca elején található orvosi rendelő előtti útszakasz, ami szintén még a tél beállta előtt kerül rendbetételre. Mindkét esetben felújításról, útjavításról van szó, nem beszélhetünk teljes burkolatcseréről. Előreláthatóan ezek a munkálatok november végére befejeződnek. A következő, egyben harmadik ütem megvalósítása tavaszra marad, ez pedig a Hunyadi utca úgynevezett „kopaszka” része, ami viszont teljes felújításra kerül. A munkálatok közelében élőktől, az okozott esetleges kellemetlenségekért ezúton is elnézésüket kérjük, és köszönjük a megértésüket és az együttműködésüket.