A szerda esti kozármislenyi lakossági tájékoztatón elhangzottak alapján már tudható, hogy a szezonálisan működő jégpálya a több lehetséges helyszín megvizsgálása után a városi Sportcsarnok keleti parkolójában épül majd fel.

A jégpálya működési ideje december 10 és február 28 közötti időszakban lesz.

Az idei évben első alkalommal felállításra kerülő jégpálya mérete 15 méter szélességű és 30 méter hosszúságú. Napközben a 11 és 14 óra közötti időszakban a helyi iskolások használják, így a lakosság a délutáni, illetve az esti órákban veheti majd birtokba a kozármislenyi jégpályát, ahol egyszerre 50 személy korizhat.

A jelképes térítési díj ellenében, délután 16-20 óra között, elsősorban a helyi lakosság számára elérhető jégpálya igénybevételének díja helyi lakcímkártyával rendelkező gyermekeknek 300, felnőtteknek 500 forint ellenében lesz igénybe vehető.

Az idei télen 75 napig örülhetnek a kozármislenyiek a 7-8 cm vastagságú, naponta karbantartott jeges felületnek. A lakossági tájékoztatón az is elhangzott, hogy jövőre is tervezi az önkormányzat a jégpálya felállítását, amennyiben azt a lehetőségek megengedik, de a pálya felállításának helyszíne a jövő télre átkerül a Művelődési Központ melletti kosárlabdapályára.

A kozármislenyi jeges élvezetet igénybe vevők kényelmét fogja szolgálni a tervek szerinti hétvégi zenei szolgáltatás, valamint a Sportcsarnok mellett felállításra kerülő büfé. A jégpályára látogatók szükség esetén a városi Sportcsarnok vizesblokkjait vehetik igénybe.

Az igencsak jelentős önkormányzati támogatást is igénylő városi jégpálya beruházás, az Országos Műjégpálya Program pályázati támogatásával valósul meg Kozármislenyben.

Az országos programban műjégpálya vásárlására illetve bérlésére lehetett pályázni, 50%-os állami támogatás mellett. A cél, hogy a tél beköszöntével minél több településen nyíljon lehetőség aktív szabadtéri programokra annak érdekében, hogy a hideg idő beálltával is minél többet mozogjanak az emberek.

Nagy érdeklődés fogadta az idei évben első alkalommal meghirdetett Országos Műjégpálya Programot. A felhívásra összesen 30 db pályázati anyag érkezett. A programban résztvevők vállalták, hogy a pálya működtetését legkésőbb 2021. december 20-ig megkezdik és legalább 75 napig üzemeltetik. A pályázat további feltételei közé tartozott, hogy a pálya méretének minimum 450 négyzetméter alapterületűnek kellett lennie, célterületként frekventált, könnyen megközelíthető helyszínt kellett kiválasztani, valamint a nevelési-oktatási intézmények számára az üzemeltetőnek ingyenes használatot kell biztosítania nevelési-oktatási időben.

A benyújtott pályázatokat szakmai, műszaki és pénzügyi szempontok szerint értékelték szakértők bevonásával, ezek alapján 13 helyszínt találtak támogatásra érdemesnek.

A 2021-es Országos Műjégpálya Programnak köszönhetően Csornán, Dabason, Fehérgyarmaton, Gödöllőn, Komáromban, Kozármislenyen, Salgótarjánon, Pilisvörösváron, Pomázon, Szigethalmon, Törökbálinton, Turán és Túrkevén létesül majd új műjégpálya.