A karpathir.hu tegnap írta, hogy az orosz Duma, azaz a parlament a múlt hét keddjén elfogadta a hatályban lévő pedofil ellenes törvény jelentős megszigorítását.

Az írást teljes terjedelmében itt olvashatja: https://karpathir.com/2022/01/23/mostantol-eletfogytiglani-borton-es-sziberiai-kenyszermunka-var-a-pedofilokra-oroszorszagban/

A jelenleg érvényben lévőnél sokkal súlyosabb büntetést, életfogytiglani börtönt szabhatnak ki azokra a visszaeső pedofilokra Oroszországban, akik az elítélésük után ismét gyerekeket zaklatnak. A szigorú büntetést valószínűleg egyfajta visszarettentésnek szánják.

Az orosz Duma által elfogadott  törvénymódosítás arról is rendelkezik, hogy a bíróság elő kerülő visszaeső bűnelkövetőket a módosítás értelmében az Északi-sarkvidékre vagy akár Szibériába is elküldhetik kényszermunkára.

Vjacseszlav Volodin, a parlament, a Duma elnöke, ennek kapcsán az orosz médiában azt mondta: „bányákban fogjuk dolgoztatni a pedofilokat. Ez sokkal keményebb, mint a halálbüntetés“.

Az oroszországi politikus még azt is hozzátette, hogy a meglátásuk szerint a most meghozott intézkedés, és az életfogytiglani börtönbüntetést igazságos intézkedésnek tartják az elfajzottak elszigetelésére.

„Nem lehet őket embernek nevezni, bár emberi formában vannak. Reméljük, hogy ez az intézkedés megvédi a gyerekeket, a családokat és az egész társadalmat azoktól, akik helyrehozhatatlan károkat okoznak” – hangzott el a szigorú büntetés Volodintól.

A szigorú törvénymódosítás szükségességét egy nemrégiben megtörtént eset tette szükségessé. Az egész Oroszországot sokkoló eset miatt dolgozták ki törvényt. Tudni illik, hogy egy ötéves kislányt két férfi elrabolt, megerőszakolt, majd meggyilkolt. Az két elkövető egyikéről utóbb aztán kiderült, hogy korábban volt már elítélt egy hasonló pedofil ügyben.

Sajnos még napjainkban is megtörténhetnek hasonló felháborító bűncselekmények. Ezt a szigorítást minden gyermeket nevelő család, szülők, nagyszülők, keresztszülők, nagynénik, nagybácsik csak üdvözölni tudják.

Viszont reméljük, hogy soha nem kerülhetnek közéjük politikai foglyok, vagy másként gondolkodók!

Forrás: karpathir.com