Tegnap jelent meg a Blikk cikke arról a tanárról, aki a budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium oktatójaként többször is kellemetlen helyzetbe hozta a diákjait.

Az énektanár szexuális tartalmú utalásokkal és üzenetekkel bombázta a gimnázium lány tanulóit és rendszeresen feltűnően bámulta őket. A tanárt végül saját diákjai buktatták le egy álprofillal, ahol egy 16 éves lánynak adták ki magukat, a férfi pedig a nemi szervéről készült fotót is küldött nekik.

Az eset még novemberben történt, először az iskola a diákokat akarta felelősségre vonni csalás miatt, végül mégis kirúgták az énektanárt. A pedagógus rendre kellemetlen helyzetbe hozta a diákjait, állítólag egy 14 éves lányt például haza is kísért, többeknek pedig privát üzeneteket írt és fel is hívta őket.

A rendőrség először nem indított eljárást a férfi ellen. A Blikkel viszont ma már azt közölték, hogy gyermekpornográfia bűntett gyanúja miatt nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen az ügyben. Az eljárás célja annak megállapítása, hogy az esettel összefüggésben büntetőjogi felelősség megállapítható-e, egyelőre még nem történtek kihallgatások.