Dr. Keresztes László Lórántot, országgyűlési képviselőt, az LMP frakcióvezetőjét hívta meg a Mislenycsillag közösségi rádió egy kötetlen beszélgetésre. Az „Akiket ismerünk, és akiket nem…” című műsorban az önkormányzatiságról, fejlesztésekről, képviselői munkáról, önkormányzati és országos politikai szerepvállalásról, együttműködésről, régiós tervekről és persze ezek alapján a kormányváltás fontosságáról, no és természetesen Pécs-Baranya fejlesztésének lehetőségeiről esett szó a beszélgetésen Baka Sárával, a kozármislenyi rádió alapítójával.

Keresztes a kezdetekről szólva elmondta, hogy 2010-ben óriási ambícióval indult neki az önkormányzati munkájának, mondván, hogy mindig:

„Lehet cselekedni egy városban a város érdekében”

A napi helyzetről szólva elmondta, hogy: az elmúlt években egyre jobban érvényesült a Fidesz kétharmados uralma, és ez alatt az önkormányzatiságot felszámolták, és elkezdődött egy központi irányítású politikai időszak. Megnyirbálták az önkormányzati jogköröket, miközben feltétlen hűséget tanúsító embereket helyeztek pozíciókba.

„Ezen változtatni kell, ami értelemszerűen kormányváltást jelent!”

Elképzelhetőnek tartod egy város életében, hogy a település érdekében felvállalja valaki a regnáló országos vezetéssel történő szembenállást? – tette fel a nem éppen sablonos kérdését Baka Sára.

Dr. Keresztes László Lóránt válaszában pedig kitért rá, hogy: Pécsett már megtörtént ez például az atomtemető telepítésének kérdésében, az összefogásba, küzdelembe akkor bevontuk a lakosságot, civileket és fórumokat, tájékoztatókat, tüntetéseket, demonstrációkat szerveztünk. Február második felében szintén lesz egy tüntetés hasonló, napirenden lévő kérdésben.

Az ellenzék soraiban látsz megtisztulást? – jött a következő kérdés, amelyre az LMP politikusa válaszában kifejtette, hogy: az előválasztásokat megelőzően minden ellenzéki jelöltnek nyilatkoznia kellett az előéletét, illetve a jelenlegi helyzetét illetően, a szigorúságot jól jellemzi, hogy ezen a rostán többen is kiestek. Ez remélem a jövőben gyengíteni fogja azt a sztereotípiát, hogy minden politikus bűnöző.

Dr. Keresztes László Lóránt 2021-ben a második legaktívabb képviselőként már az év első félévében 113 felszólalásával gyakorlatilag az Országgyűlés legaktívabb ellenzéki képviselője lett, és felszólalásait 8 óra és 40 percen keresztül hallgatták a tisztelt képviselőtársak a parlamentben.

A teljes beszélgetést meghallgathatja:

2021 őszén indult útjára a MISLENYCSILLAG közösségi rádió, amelynek jelmondata, „Ne csak nézd, hallgasd a csillagot!”