A Pannon Filharmonikusok közreműködött a nemrégiben a  HVG Kiadó által kiadott Fantasztikus klasszikusok könyv szerkesztésében. A könyv elkészülte után viszont a zenészek, arra gondoltak, mi lenne, ha a leírtakat életre keltenék? Így jött létre egy újabb fantasztikus koncertsorozat a klasszikus zenéről és a hangszerekről.

A koncertekre elsősorban azt az általános iskolás korosztályt várják, akiket érdekelnek a hangszerek és persze a klasszikus zene. A koncertek február 5-től kezdődnek a Pannon Filharmonikusok közreműködésével a Kodály Központban. Bérletet az anyák, apák vagy a nagyik, a napokban már vásárolhatnak a Kodály Központ jegypénztárában 30% kedvezménnyel.

Bérlet korlátozott számban kapható 2022. február 5-ig!

A koncerthez kapcsolódó könyvet is természetesen érdemes beszerezni, mert abból sok-sok érdekes információ birtokába juthatnak az ifjú zenekedvelők. Aki pedig könyvvel érkeznek a koncertre, azoknak a muzsikusok és a karmester szívesen dedikálják a könyvet.

A 6-14 évesek számára szóló Fantasztikus klasszikusok bérletsorozat

2022 tavaszi koncertjei:

2022. február 5. – Fantasztikus hősök

A koncertet a Kodály Központ egyik nagy kamaratermében tartják. A teremben olyan közel ülhetnek a zenekedvelők a muzsikusokhoz, mintha maguk is játszanának! A koncert műsorának felvétele megtalálható a Fantasztikus klasszikusok könyvhöz tartozó, exkluzív youtube lejátszási listában is, de a meghallgatáshoz szükség van a könyvben lévő belépési kódra. A koncerten a mesék, legendák és zenék hőseivel találkozhatnak a gyermekek, de nem csak velük, hanem a sors, a tavasz és az éjszaka és a vizek zenéjével is. A koncert ideje alatt a kísérőket a Pannon Filharmonikusok igazgatója körbevezeti a Kodály Központban, megmutatja nekik tetőtől talpig az épületet.

2022. április 30. – Fantasztikus szólisták és dallamok

A koncert szintén a Kodály Központ nagy kamaratermében zajlik. A koncerten megismerkedhet a hallgatóság a hegedűvel és a trombitával, mint szólóhangszerrel, és újra találkozhatnak a már hagyománnyá váló tapsviharral, amihez bizony a kezeket és lelkesedéseket be kell vetni majd! Lesznek még a koncerten ritmikus táncok és a természet is hallatja a hangjait. A kísérők ismét a Kodály Központ bemutatását élvezhetik.

2022. május 14. – Kodály Zoltán: Háry János

A híres Háry János nagyotmondásai a gyerekektől sem állnak távol. És közben a gyerekek ráismerhetnek, hogy a szüleik és nagyszüleik néha egy kicsit szebbé, nagyobbá, elfogadhatóbbá tették néha az igazságot? A Fantasztikus klasszikusok sorozatba illő fantasztikusabbá színezett valósága, és megszépített történései a valóságnak a megélt álomszerű világa. A Pannon Filharmonikusoknak a 60 éves Bóbita Bábszínházzal közös koprodukciója valódi élményt nyújt az egész családnak. Erre az előadásra a Kodály Központ hangversenytermében kerül sor, és ebben az esetben a kísérők is helyet kapnak a nézőtéren.

Forrás. pfz.hu